Loading...

Joachim B. Olsen ved EM-inde i Madrid 2005, hvor han vandt guld. (Sportsfoto)

Navne

Joachim B. Olsen tilbage i arenaen

28. februar 2018 · Jeppe Weinreich

Det nuværende folketingsmedlem vil under fredagens konkurrencer ved VM-inde få byttet sin bronzemedalje fra 2006 med én af sølv.

Til sommer er det ti år siden, at Joachim B. Olsen afsluttede en glorværdig karriere som kuglestøder. Fredag vender det 40-årige folketingsmedlem tilbage på atletikscenen for med 12 års forsinkelse at få byttet bronze til sølv. IAAF meddelte nemlig i denne uge, at seks medaljevindere fra VM-inde i 2006, 2008 og 2010 vil få opgraderet deres medaljer ved en officiel ceremoni under VM-inde i Birmingham. Én af dem er altså Joachim B. Olsen, som i Moskva 2006 vandt bronze. Sølvvinderen fra dengang, hviderusseren Andrei Mikhnevich, fik senere en livstidsdom for doping, og det er hans medalje, som Olsen nu får, mens nr. 4, tyskeren Ralf Bartels ved samme lejlighed vil modtage bronze.

Det er ikke første gang, at kuglestøderen får byttet en bronze- til en sølvmedalje. Det skete flere år efter, at ukraineren Yuriy Bilonog blev frataget sin OL-guldmedalje fra Athen 2004. IOC foretog dog ikke dengang en efterfølgende officiel ceremoni på samme måde, som IAAF nu gør det.

God stil
”Det er god stil. Jeg har før modtaget en sølvmedalje per efterkrav fra OL. Da blev der ikke rigtig gjort noget ud af det. Det var en lidt flad fornemmelse. Så nu glæder jeg mig til den lille ceremoni. Det er sjovt for mig, at jeg skal tilbage i en atletikhal efter så mange år,” udtaler Olsen til Ritzau.

Det er ikke første gang, at Olsen er i The National Indoor Arena i Birmingham. Tilbage i 2007 dannede hallen ramme om EM-inde. Ved den lejlighed blev det til en bronze (Mikhnevich blot nr. 5).

Under VM i London omfordelte IAAF for første gang medaljer ved en officiel ceremoni. En proces, som blev modtaget meget positivt.

”Vi er meget glade for at kunne fortsætte med at hylde disse atleter for deres præstationer – og hvilken bedre måde at gøre det på end ved et stort mesterskab i en arena fyldt med dedikerede fans,” udtaler IAAF-præsident Sebastian Coe i en pressemeddelelse.

Ceremonien finder sted fredag kl. 17.44 lokaltid (dansk tid 18.44).


Joachim B. Olsens medaljesamling

EM-inde 2007: BRONZE
VM-inde 2007: SØLV*
EM 2006: SØLV*
EM-inde 2005: GULD
OL 2004: SØLV *
EM 2002: SØLV
*bronze byttet til sølv efter dopingdom

© Copyright Dansk Atletik Forbund