Loading...

(instagram #mathildeukramer)

VM-inde

Kramer får europamester som "nabo"

01. marts 2018 · Jeppe Weinreich

Lodtrækningen til fredagens indledende heat på 60 meter har placeret Mathilde U. Kramer i det næstsidste heat på banen ved siden af den regerende europamester Asha Philip.

På de hjemlige baner løber hun fra dem alle, men VM er selvsagt en anden verden. Det ved Mathilde U. Kramer – dansk atletiks eneste deltager i Birmingham – udmærket. Fredag middag kl. 12.03 får hun sin VM-debut i det femte af seks indledende 60-meter-heat. 23 af de 47 deltagere skal her sies fra inden de tre semifinaler.

”Det er nok urealistisk at gå videre, men jeg må bare fokusere på mit eget løb. Jeg vil ud og løbe stærkt, og jeg glæder mig. Jeg er ikke nervøs, men det kommer måske,” lød det torsdag eftermiddag over telefonen fra det hotel, hvor den lille danske trup bor. En trup, der består af den personlige træner Poul Beck og landsholdschef Piotr Haczek.

- TV 2 SPORT / TV 2 PLAY viser VM

Torsdag var Kramer inde i The National Indoor Arena for at træne starter. En rigtig starter med pistol var på plads, og så kunne sprinterne ellers bare stille sig i kø og tage plads i hvert forsøgsheat, mænd og kvinder sammen.

VM-deltagelse har ikke indgået i sæsonplanen, hvor målet var at toppe til DM.

”Jeg var fysisk træt efter DM – specielt efter den danske rekord på hækken. Så det passede mig godt med et par rolige dage. De seneste træningspas har dog været gode, og jeg føler, at jeg har bevaret formen,” lød det fra Kramer, der er den blot anden danske kvinde ved et VM-inde på 60 meter. I Paris 1997 blev Christina Schnohr slået ud i det indledende heat.

I heat med europamesteren
Heatfordelingen forelå torsdag eftermiddag, og den har placeret Kramer på bane 4, hvor hun har den regerende europamester på 60 meter, briten Asha Philip, til højre for sig. På den yderste bane finder man ivorianeren Murielle Ahouré, der er en af blot ni kvinder i historien, som har løbet distancen på under syv sekunder (6,99s - 2013).

VM-inde - Birmingham d. 1.-4. marts 2018Startliste/resultater

heat

(de tre første fra hvert af de seks heat videre til semifinale + de seks bedste tider)

© Copyright Dansk Atletik Forbund