Loading...

Benjamin Lobo Vedel jagter Michael Norman, som et par timer forinden havde sat verdensrekord på den individuelle 400 meter med 44,52 sek. (screen shot)

NCAA

Benjamin Vedel stråler i historisk verdensrekordløb

11. marts 2018 · Jeppe Weinreich

Benjamin Lobo Vedel og hans hold fra Florida løb lørdag nat under verdensrekorden på 4x400 meter, men i en vanvittig stærk finale rakte det blot til en 3. plads.

Et historisk løb med en dansker i en af hovedrollerne. På forhånd var der forventninger til 4x400 meter finalen ved de amerikanske universitets-mesterskaber lørdag nat i College Station, Texas. De blev til fulde indfriet, da de tre første hold alle klemte sig under den verdensrekord, som Polen satte ved VM-inde sidste weekend. Benjamin Lobo Vedel og Florida Gators blev noteret for 3:01,43 min., men blev overgået af californiske USC og Texas A&M med hhv. 3:00,77 og 3:01,39 min. Det bliver dog Texas, som får den officielle verdensrekord, idet en sådan skal sættes af fire løbere med samme nationalitet, og her havde USC Rai Benjamin fra Antigua på holdet.

44,75!
USC bragte sig i spidsen fra start, og førnævnte Rai Benjamin udbyggede den på 2. turen med dagens hurtigste ”split” 44,35 sek. Florida bevarede dog kontakten og lå nr. 2, da Benjamin Lobo Vedel løb sidste tur. Foran ham lå Michael Norman, som et par timer forinden havde sat verdensrekord på den individuelle 400 meter med 44,52 sek. Vedel fik kontakt til ham, men formåede ikke at gå forbi, og på de sidste meter klemte Texas sig også lige akkurat forbi ham. Med mellemtiden 44,75 sek. løb Vedel sin hurtigste tid nogensinde – og blev samlet kun overgået af tre andre løbere på trods af, at han ikke var kvalificeret på den individuelle 400 meter. I holdkampen sejrede Florida Gators herrer.

”Vi blev bare slået af to utrolige hold. Det var den tredjebedste tid i verden nogensinde. Hvordan kan man ærgre sig over det? De løb røven ud af bukserne. Det var fantastisk at se,” lød det efter matchen fra Floridas cheftræner, Mike Holloway.

Indendørssæsonen er lukket ned, men nogen lang sæsonpause bliver der ikke tale om for Benjamin Lobo Vedel, der efter planen allerede skal i konkurrence igen om tre uger.

Gators (1)
Det sejrende hold fra Florida Gators sammen med kvinderne, der blev nr. 4. (Florida Gators)

NCAA-mesterskaber - College Station, Texas 10-11. marts
4x400 meter M
1. USC 3:00,77 min. - verdens hurtigste tid
2. Texas A&M 3:01,39 - officiel verdensrekord*
3. Florida Gators 3:01,43
(Kunle Fasasi - Grant Holloway - Chantz Sawyers - Benjamin Lobo Vedel)
Resultater

Res (3)


 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund