Loading...

Abdi Hakin Ulad ved VM Halvmaraton i Købehavn 2014. (DECA Text&Bild)

IAAF World Half Marathon – Valencia 24/3

Tre navne udtaget til VM Halvmaraton

13. marts 2018 · Jeppe Weinreich

Anna Holm, Abdi Hakin Ulad og Jesper Faurschou blev mandag udtaget til VM Halvmaraton, som foregår i Valencia d. 24. marts.

Det er tre erfarne løbere, som DAF i næste uge sender til VM Halvmaraton i Valencia. Alle har de løbet maraton ved et OL, ligesom at VM Halvmaraton heller ikke er nyt for dem.

Den danske trup til VM Halvmaraton i Valencia d. 24. marts 2018

  • Anna Holm (Sparta)
  • Abdi Hakin Ulad (Hvidovre AM)
  • Jesper Faurschou (Herning LK)

 

Valencia


Både Anna Holm og Abdi Ulad var med i Kavarna 2012 og København 2014, mens Jesper Faurschou er den mest erfarne med tre halvmaraton-VM på sit CV (2008, 2014 og 2016). Allerede førstkommende lørdag tester de danske VM-deltagere formen ved DM 10 km landevej i Strib.

Tegning til et stort VM
Der er forventninger til et flot VM-arrangement. Det internationale niveau har i 2017/2018 været tårnhøjt, hvilket man bl.a. så ved CPH Half i september. Samtidig gælder det årlige halvmaratonløb i Valencia – som er placeret sidst i oktober - som et af de allerbedste i verden. Den gældende verdensrekord for kvinder blev således sat ved sidste års løb. Arrangørerne har optimeret VM-ruten, og med det lidt usædvanlige starttidspunkt (kvinderne sendes af sted kl. 17.05 – mændene kl. 17.30) er det håbet, at temperaturen også bliver fordelagtig.

Som det var tilfældet ved VM i København 2014 - og to år senere i Cardiff – vil et stort motionsfelt blive sendt af sted lige efter de mandlige eliteløbere.

TV 2/TV 2 Play forventer at sende fra løbet.

Arrangørernes hjemmeside

© Copyright Dansk Atletik Forbund