Loading...

Skole OL

IOC bakker op om Skole OL med en halv mio. kr.

23. marts 2018 · Jeppe Weinreich

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har tildelt Skole-OL knap en halv million kroner til olympisk undervisningsmateriale til danske skolebørn. En kæmpe håndsrækning, kalder projektleder for Skole OL, Torben Dan Pedersen, det.

75.000 US dollars. Det er størrelsen af det rundhåndede beløb, som IOC støtter DIF med. Pengene skal gå til olympisk undervisningsmateriale for 4.-7. klassetrin, som netop er målgruppen for det succesfulde Skole OL, som i år finder sted for tiende år i træk.

IOC står bag programmet Olympic Solidarity, som blandt andet støtter bredidrætten med ønsket om at få flere til at dyrke idræt. Et mål for den internationale olympiske komité er at bringe olympiske værdier som fairplay og venskab ud i samfundet – især til børn og unge.

Den egentlig værdi
Torben Dan Pedersen, projektleder for Skole OL, er selvsagt glad for de tilførte midler, som han mener vil kunne gøre en stor forskel:

”Skole OL skal skabe gode oplevelser med idræt for alle de børn, der er med. Vi ved allerede nu, at de mange lokalstævner – og ikke mindst finalen – virkelig er fantastiske events. Men vi ved også, at den egentlige værdi af Skole OL ligger i de undervisnings- og træningsforløb, som børnene kan deltage i, inden de konkurrerer ved et lokalstævne,” lyder det fra Torben Dan Pedersen.

”Egentlig er det ret simpelt: Oplever man, at man udvikler sig og bliver dygtigere til en idræt, bliver det meget sjovere at være med. Derfor er tilskuddet til udvikling af undervisningsmaterialer til skolerne en kæmpe håndsrækning. Vi vil bruge pengene til at udvikle nogle virkelig spændende og nytænkende materialer, hvoraf det meste bliver videobaseret.”

OL i børnehøjde
Skole-OL er OL i børnehøjde og et koncept, som DIF i samarbejde med blandt andre Dansk Atletik Forbund har udviklet siden 2009. I 2017 satte legene deltagerrekord med 48.900 elever fra 2.352 klasser. Rekorden forventes at blive slået igen i 2018, hvor der dystes i atletik, bowling, bueskydning, ergometerroning, svømning og parasport i lokale stævner fra Sæby i nord til Maribo i syd.

”Vi er meget stolte over Skole-OL i DIF. Konceptet er vokset og vokset siden 2009, og Skole-OL har fortsat et kæmpe potentiale på flere niveauer. Det er vi glade for, at IOC har lagt mærke til og bakker op om med knap en halv million kroner til undervisningsmateriale. Den økonomiske håndsrækning viser, at IOC langt fra kun har fokus på guld, sølv og bronze, men at mange af organisationens tv- og reklamepenge også tilfalder bredden,” siger Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i DIF, i en pressemeddelelse.


Skole OL
Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik Forbund (DAF) står bag Skole OL, som støttes af TrygFonden og Nordea-fonden. DIF og DAF samarbejder desuden med flere andre specialforbund og kommuner om Skole OL. Finalen afvikles i et tæt samarbejde med Aarhus Kommune, som ikke blot leverer rammerne, men også tre millioner kroner årligt.  Læs mere på www.skoleol.dk

Om Olympic Solidarity
Olympic Solidarity er et IOC-program, der har til formål at støtte de nationale olympiske komitéer i en fortsat sportslig udvikling. Programmet støtter blandt andet potentielle olympiske atleter, udvikling af trænere og ledere samt udbredelsen af den olympiske bevægelse.

Olympic Solidarity er drevet af den Internationale Olympiske Komité. Pengene i programmet kommer fra IOC’s salg af tv-rettigheder, og samlet set uddeler Olympic Solidarity i perioden 2017-2020 mere end 500 millioner US dollars. Ansøgninger til Olympic Solidarity i Danmark går gennem DIF.

© Copyright Dansk Atletik Forbund