Loading...

(foto: DECA Text&Bild)

Mesterskaber

Ingen EM-deltagelse uden et I Run Clean-certifikat

20. april 2018 · Jeppe Weinreich

Ved sommerens EM-U18 vil en forudsætning for deltagelse være, at man har gennemgået European Athletics’ antidoping-program I Run Clean. Mesterskabet, som afvikles i Ungarn i juli måned, tjener samtidig som kvalifikation til det globale Ungdoms-OL i Buenos Aires tre måneder senere.

”I Run Clean” er navnet på European Athletics’ antidoping-kampagne, som blev lanceret ved EM Cross i 2015. Konkret er der tale om et interaktivt læringsprogram, hvor man guides gennem flere valg. I forbindelse med EM-U20 sidste sommer havde alle deltagere mulighed for at gennemgå det. I løbet af de kommende år bliver det obligatorisk for al EM-deltagelse at have bestået programmet. I 2018 vil det dog kun være for U18-atleter. Det betyder, at de hjemlige talenter, der har deltagelse ved sommerens EM-U18 som mål, skal have den side af sagen på plads.

Atleter, som søger udtagelse til EM-U18, skal derfor senest 21. juni sende kopi af deres I Run Clean-certifikat til piotr@dansk-atletik.dk – læs mere i udtagelseskriterierne HER.

Læs mere om I Run Clean HER.

Youth Olympic Games – Buenos Aires 2018
I 2010 blev det første Ungdoms-OL – ikke at forveksle med European Youth Olympic Festival – afholdt i Singapore. Efter Nanjing 2014 kommer den olympiske fakkel nu til Buenos Aires. Det sker i oktober måned. Eneste måde at kvalificere sig på er gennem det førnævnte EM-U18, hvor de bedst placerede atleter kommer med via den europæiske kvote. Eksempelvis vil de seks hurtigste drenge på 100 meter ved EM-U18 og de 13 hurtigste piger være kvalificeret. Udtagelseskriterierne kan ses HER.

VIGTIGT: Atleter/træneren, som søger udtagelse til YOG, skal senest 11. maj have sendt et udfyldt akkrediteringsdata til piotr@dansk-atletik.dk  for at melde sig til long list brutto-truppen. Et skema kan hentes HER. Man skal samtidig sikre sig, at ens pas er gyldigt til mindst d. 18. april 2019.

© Copyright Dansk Atletik Forbund