Loading...

Nekrolog

Dødsfald: Peter Woidemann, 73

23. april 2018 · Jeppe Weinreich

Den vellidte leder og træner i Skive AM er efter længere tids sygdom død, 73 år gammel.

Selvom hans helbred skrantede de seneste år, kunne man være sikker på at møde Peter Woidemann, når der var mesterskaber i Skive. Den velfungerende klub Skive AM fyldte meget i hans liv – og omvendt. Nu er et langt liv med atletikken slut. Peter Woidemann døde d. 20. april, 73 år gammel.

Det var Woidemann, som var foregangsmand, da Skive AM i 1976 blev dannet. Der var tale om en løsrivelse fra den oprindelige forening SIK, som i dag er en ren fodboldklub, der deler hjemmebane med atletikfolkene.

Udbryderklubben Skive AM satte fra start et stærkt aftryk i dansk atletik og var i 70erne og 80erne ikke mindst kendt for dens stærke trup af mellem- og langdistanceløbere. Skive AM blev kåret som Årets Forening i såvel 2001 og som 2011, og det var i høj grad et resultat af det store arbejde og kærlighed til klubben, som Woidemann – der ikke selv stiftede familie - lagde for dagen. Hans betydning var og er uvurderlig for klubben, mener Andreas Jeppesen, som to gange vandt DM i højdespring.

”Jeg skylder ham alt. Det var Peter, som fik mig ind i atletikken og gav mig min atletikopdragelse. Han var der altid. Før og efter træning. Han levede og åndede for atletikken. Hans bortgang er et stort tab.”

Peter Woidemann – f. 7. april 1945 – d. 20. april 2018)

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund