Loading...

TRACKS

TRACKS vil booste de hjemlige baneløb i '18

25. april 2018 · Jeppe Weinreich

Der skal løbes stærkt på de hjemlige baner i den sæson, som venter lige om hjørnet. Talentmassen er til det lige nu, og med lanceringen af 12 stævner under navnet ”TRACKS” er rammerne skabt for hurtige tider og tætte dyster.

TRACKS er Baneturneringens nye, mere mundrette navn, men der er ikke kun tale om en ny etiket. Bagmændene bag serien har forsøgt at gøre konceptet endnu stærkere i 2018, og specielt i to af de sidste runder i august er ambitionen at frembringe nogle resultater, som ikke er set på dansk grund i rigtig mange år. Det skal ske i Viborg d. 14. august, hvor målet er en 3000 meter under 8:00,00 min. og i Holbæk d. 29. august, hvor drømmen er en Engelsk Mile under 4:00,00 min. Og vel at mærke ikke bare med én, men gerne flere danske løbere under de nævnte tider.

”Vi har oplevet rigtig god opbakning fra klubber, som gerne vil være en del af TRACKS. Og vi er glade for at kunne brede os bedre ud i Jylland med de to nye arrangørklubber i Esbjerg og Viborg,” fortæller Christian Jørn Hansen, der i 2016 sammen med sin tvillingebror Simon modtog en DAF Award for ”Årets Arrangør”.

BT
Løbetræner Morten Munkholm sætter tempoet ved en runde af Baneturneringen i Aarhus sidste år. (Lone Dybdal)

Mixheat vender tilbage
Selvom der er pæne pengepræmier i turneringen, er fokus fortsat på de personlige rekorder. I den forbindelse glæder arrangørerne sig over, at DAF har lavet en regelændring, så der i stævner som TRACKS nu igen kan laves mix-heat med mænd og kvinder i samme heat, hvor tiderne tæller på de hjemlige ranglister. Sidste sæson var det kun muligt på distancer fra 5000 meter og længere. Der er tale om en national undtagelsesregel; gælder det kvalifikation til eksempelvis EM-U18 VM-U20, er tider fortsat kun gyldige i kønsopdelte heat.

For Christian Jørn Hansen handler det om i fællesskab at få løftet niveauet. Det kan ske med fælles aftaler løberne imellem og i dialog med de enkelte arrangører. Hvert af de 12 stævner i serien har egen Facebook-side, ligesom der arbejdes på at få skabt et forum TRACKS United.

Historisk højt niveau
Allerede nu er håbet at få alle de bedste mandlige mellemdistanceløbere samlet ved de førnævnte satsninger i Viborg og Holbæk - gerne i selskab med et par stærke udenlandske navne. At der er grundlag for flotte felter, ses sort på hvidt af nedenstående statistik. Snittet i top-10 på 1500 meter var i 2017 det højeste nogensinde. Det slog den tidligere rekord fra 1992. Gennemsnitsalderen er ligeledes lav, og meget tyder således på, at vi i 2018 vil se en ny rekord.

Snit

Symptomatisk er det også, at i 1992 blev otte af de ti tider opnået på hjemlig grund. Sidste år var det blot tre.

TRACKS 2018 indledes i Esbjerg d. 8. maj.
Se hele programmet HER

© Copyright Dansk Atletik Forbund