Loading...

Holdet ved tirsdagens indmarch og præsentation, som foregik på rådhuset i den historiske by. Fra venstre: Alexander Tengblad Nikolajsen, Elias Shifris, Ebbe Møller, Mia Vanwagenen, Sophie Søefeldt og Anna Mark Helwigh.

Internationalt

Juniorløbere i international kamp d. 1. maj

01. maj 2018 · Jeppe Weinreich

1. maj får en særlig betydning i år for seks store løbetalenter, som på dagen skal kæmpe mod 11 andre nationer ved et internationalt landevejsløb i Norditalien.

Seks af dansk atletiks største løbetalenter kan tirsdag den 1. maj se frem til en helt særlig oplevelse i landsholdstrøjen. Det sker i norditalienske Oderzo (Veneto), hvor Danmark for første gang stiller med hold ved det internationale landevejsløb ”Trofeo Opitergium”. Der er tale om en interessant landskamp i U20-regi med deltagelse af 12 nationer, hvor distancen for piger og drenge er hhv. på 5 og 10 km. Landskampen afvikles som optakt til nogle stærke besatte seniorløb, hvor bl.a. den norske europarekordholder på maraton, Sondre Nordstad Moen, er med.

Den danske trup fløj mandag til Italien anført af landstræner Niels Kim Hjorth.

"Vi fik en invitation fra det italienske forbund, og det takkede vi selvfølgelig ja til. Rammerne er imponerende, der er virkelig gjort meget ud af det her i byen. Vi har udtaget nogle løbere, hvor specielt drengene med henblik på fremtiden kan få noget international erfaring," lyder det fra Niels Kim Hjorth.

Holdet består af disse seks løbere:

Kvinder U20

  • Anna Mark Helwigh, Sparta
  • Sophie Søefeldt, Sparta
  • Mia Vanwagenen, Sparta


Mænd U20

  • Alexander Tengblad Nikolajsen, Viborg AM
  • Elias Shífris, Viborg AM
  • Ebbe Møller, AGF


Mens de tre Sparta-piger alle har international erfaring, senest deltog de ved EM Cross, så får den jyske trio alle en slags international ilddåb. Alexander Tengblad Nikolajsen fik et stort gennembrud ved DMU-inde, hvor han satte dansk U18-rekord på 1500 meter, mens hans klubkammerat i Viborg AM, Elias Shifris, som årgang 2002, er truppens yngste. AGF’eren Ebbe Møller har haft landsholdstrøjen på en enkelt gang før - ved NM Cross i Middelfart.

Live-streaming
Løbes vil kunne følges live via YouTube på dette LINK.

23. Oderzo Citta’ Archeologica - Corsa internazionale su strada - 1. maj 2018
Trofeo Opitergum
15:30 Kvinder U20 – 5 km
16:15 Mænd U20 – 10 km
Oderzo Archeologigal City
17:45 Kvinder senior – 5km
18:20 Mænd senior – 10 km

De tre bedste løbere på hvert hold tæller med i konkurrencen (to separate landskampe). I U20-klassen stiller disse 12 lande med hold: Italien, Danmark, Storbritannien, Frankrig, Grækenland, Rumænien, Sverige, Makedonien, Armenien, Tjekkiet, Slovakiet og Moldova.

Løbets hjemmeside

© Copyright Dansk Atletik Forbund