Loading...

Ole Hesselbjerg efter sejren i landskampen i Finland sidste sommer. (DECA Text&Bild)

USA

Hesselbjerg sejrer i Californien

04. maj 2018 · Jeppe Weinreich

Forhindringsløberen åbnede tidligt fredag morgen dansk tid sin sæson med en sejr ved Payton Jordan Invitational. Hans vindertid 8:30,82 min. er karrierens fjerde hurtigste.

Fire ugers højdetræning i Arizona og efterfølgende sæsonens første løb i Californien. Med nogenlunde samme opskrift som de foregående sæsoner åbnede Ole Hesselbjerg fredag morgen dansk tid sin sæson – og det gik rigtig godt. Den 28-årige Sparta-løber leverede nemlig en flot spurtsejr i A-heatet på 3000 meter forhindring. I det tætte heat var Hesselbjerg med blot to omgange igen nede på en 10. plads, inden han fik arbejdet sig op. Hans vindertid 8:30,82 min. er mindre end tre sekunder fra den personlige rekord, som han satte ved VM i fjor, og karrierens fjerde bedste tid.

Grundet VM-deltagelsen er han allerede kvalificeret til sommerens EM i Berlin.

”Fordi jeg ikke skal jagte et kvalifikationskrav, har vi i år nedprioriteret træningen på bane og i stedet fokuseret på større træningsmængde og at blive stærkere. Derfor har jeg ikke løbet hurtige intervaller for at give plads til de andre ting. Så nu er der fortsat masser at skrue på! Med lidt hurtighedstræning skal jeg nok komme til at sætte personlig rekord i år,” lyder fra Hesselbjerg, der nu vender hjem til den europæiske sæson. Her bliver første start noget usædvanlig.

Hesselbjerg
Ole Hesselbjerg (th) fejrede under træningslejren i Arizona sin 28-års fødselsdag med træner Heidi Whitehead, Nick R. Jensen og Mads Skaaning. (DECA Text&Bild)

Royal Run
”Jeg stiller op i mile-løbet til Royal Run i København, sådan lidt for sjov. Weekenden efter gælder det Europa Cup for klubhold i Birmingham, og så er målet at løbe en hurtig tid ved Paavo Nurmi Games (Turku, 5, juni, red.).”

Payton Jordan Invitational – Stanford CA
3000 meter forhindring A-heat
1. Ole Hesselbjerg, DEN/Sparta 8:30,82 min.
2. Osama Zoghlami ITA 8:31,14
3. Dylan Blankenbaker USA 8:31,43
Resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund