Loading...

Royal Run

One mile på under fire minutter?

04. maj 2018 · Henriette Leth Nielsen

23-årige Mikkel Dahl-Jessen fra AGF Atletik har en vild plan med Royal Run 21. maj

Aarhus kunne som den første af de ialt fem Royal Run byer melde alt udsolgt til mile-løbet ved Kronprinsens 50 års løbefest. 5.000 startnumre blev revet væk på rekordtid. Mikkel Dahl-Jessen fra lokale AGF Atletik er en af deltagerne til den klassiske og for mange danskere uvante distance. Den 23-årige medicinstuderende har nemlig ikke bare en ambition om at vinde; han drømmer også om at tilbagelægge de 1609,32 meter i et helt særligt tempo.  

"Det er da min drøm at løbe en Engelsk Mile på under fire minutter til sommer. Jeg tror, at min form er til det, men at gøre det i et gadeløb som Royal Run - og ikke på et stadion med pigsko på - bliver nok svært. Jeg vil dog gøre forsøget. Om det ikke skulle lykkes, håber jeg da i det mindste at vinde løbet. Det vil betyde meget på hjemmebanen og med så mange deltagere og tilskuere - og ikke mindst Kronprinsen som konkurrent. 

Mikkel Dahl-Jessen startede karrieren i Silkeborg AK77, hvor han i 2012 vakte opsigt ved at aflive en dansk ungdomsrekord på 1500 meter, som den legendariske Skovbakken-løber Tom B. Hansen havde sat tilbage i 1966. Siden løb Mikkel bogstaveligt ind i modgang med diverse skader. I 2017 havde han dog sin hidtil bedste sæson, og hans resultater i vinter - hvor han bl.a. blev dansk mester i cross (kort distance) - indikerer, at 2018 kunne blive hans store år.

Fakta om Royal Run

  • Dato: Mandag 21. maj 2018 (2. pinsedag)
  • Distancer: One mile (1,609 km) og 10 km
  • Deltagergebyr: One mile: 75 kr. - 10 km: 250 kr.
  • Tilmelding. Royalrun.dk
  • Information: royalrun.dk, Facebook.com/royalrundanmark og Instagram/royalrundanmark

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund