Loading...

Fra Tårnby Games 2017. (Michael Hyllested)

Indland

Solrig stævneweekend i sigte

04. maj 2018 · Jeppe Weinreich

Sol, 20 grader og næsten ingen vind. Timingen for sæsonens første store stævner kunne ikke have været meget bedre. I Tårnby, Herning og Østerbro kan de mange deltagere således tage hul på en ny sæson i noget nær optimale rammer.

1700 starter på Tårnby Stadion
Tårnby Games hører deltagermæssigt til de allerstørste stævner herhjemme. Stævnechef Michael Christensen fra Amager AC melder om 617 deltagere, som står for i alt 1700 starter. 54 klubber er med – heraf 12 svenske og et par store grupper fra Tyskland foruden enkelte fra Norge og Færøerne. Spartas store ungdomsafdeling har valgt ikke at deltage i år. Enkelte seniorer fra klubben er dog med. Det gælder bl.a. den danske rekordholder på 400 meter, Nick Ekelund-Arenander, som søndag tester formen på 300 meter, hvor han møder den danske mester på 60 meter, Festus Asante (Hvidovre AM).

Startlister/live-resultater

Hartling og Karstoft i 300-meter-test
Sparta-atleterne konkurrerer ved et rent klubstævne på Østerbro samme weekend. Her er flere af de største ungdomstalenter med, mens der hos seniorerne er sæsondebut til Ida Karstoft og Nicolai Hartling på 300 meter.

Startliste

Herning Games for 20. gang
Herning står på den anden ende i forbindelse med fredagens åbningskamp ved VM Ishockey. Der sker dog også andre ting i messebyen, nemlig det traditionsrige Herning Games, som lørdag afholdes for 20. gang. Med godt 500 starter på én dag er stævnet godt besøgt. Størst forhåndsinteresse er der i hammerkast, hvor de to jyske stortalenter, Lise Lotte Jepsen (AAIG) og Hans Barrett (Sparta), har sigtet rettet mod såvel egne juniorrekorder samt kravene til VM-U20.

Startliste & anden info

Claus Hechmann i kapgangs-debut
I Vallensbæk Landsby er der DM Kapgang i forbindelse med Phønixmarchen. Distancen for mænd og kvinder er hhv. 20 og 10 km. I førstnævnte debuterer den kendte løbetræner Claus Hechmann såmænd. Han kan dog næppe true den rutinerede Andreas Nielsen (Aarhus 1900). Med tre deltagere hos kvinderne er der for første gang i nyere tid chance for at få uddelt et fuldt sæt medaljer på 10 km distancen. Favorit er den unge Rebecca Nielsen (Ballerup AK).

Startliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund