Loading...

Andreas Martinsen ved VM-inde i 2016. (DECA TextBild)

IAAF World Rankings Testing and Review Site

Vejen til VM og OL ændres markant

09. maj 2018 · Bo Overgaard

Med indførelsen af et nyt ranglistesystem lægger IAAF op til en markant ændring af kvalifikationsproceduren ved fremtidige mesterskaber. Noget som kan få stor betydning for de bedste danske atleter.

Oplægget fra IAAFs side er, at ”World Rankings” bliver taget i brug som kvalifikation til såvel VM 2019 i Doha og OL 2020 i Tokyo. Hele idéen er, at atleter fremover kvalificerer sig til de internationale mesterskaber via antal opnåede points på ranglisten. Systemet bygger ligeledes på en rangordning af stævner, d.v.s. at der er flest point at hente ved de højest rangerede stævner og færre point ved de lavere rangerede stævner.

For alle nationer (og atleter) vil det – med indførelsen af ”World Rankings” – være helt afgørende at præstere til de stævner, der giver flest point på ranglisten. Derfor skal vi i dansk atletik også være opmærksom på, i hvilken grad vi kan få danske stævner godkendt til en optimal rangering i.f.t. opnåelse af bonuspoint. Det vil vi i elitestaben naturligvis forholde os nærmere til; men vi vil også gerne inddrage det øvrige atletik-danmark i IAAFs oplæg, via nedenstående links.

Er der kommentarer eller vigtige bemærkninger til IAAFs oplæg til ”World Ranking”, er I mere end velkommen til at fremsende disse til DAFs cheflandstræner Piotr Haczek på piotr@dansk-atletik.dk

© Copyright Dansk Atletik Forbund