Loading...

Rasmus W. Jørgensen åbner sæsonen ved Europa Cup'en i Birmingham. (Lone Dybdal)

Weekend – optakt

Tætpakket atletikweekend står for døren

24. maj 2018 · Jeppe Weinreich

Mens de fleste ungdomsatleter er til holdturnering i Vejle og København, er store dele af eliten i aktion i udlandet. Det gælder bl.a. Europa Cup'en i gruppe A, hvor Sparta stiller med to hold.

Natten til søndag skulle Sara Slott Petersen have løbet ved Diamond League i Eugene, men den læg, som afholdt hende fra at løbe i Shanghai, driller stadig lidt.

”Jeg håber at være løbende inden lørdag, men jeg tør ikke satse endnu en halv jordomrejse på det, så jeg bliver hjemme,” skriver hun på sin FB-side. I stedet er sæsonstarten udskudt til Aarhus Nordic Challenge d. 5. juni, hvor hun løber en ”flad” 400 meter.

NCAA Premliminary Rounds
Andre kommer dog til start i USA, hvor sidste stop før NCAA-finalen – East & West Regionals – afvikles i hhv. Tampa (FL) og Sacramento (CA). De 48 bedste i hver landsdel er kvalificeret, og her handlede det for to danske løbere virkelig om marginaler. Mens Helene H. Gottlieb lige akkurat er nr. 48 på 800 meter (East), manglede Josephine Thestrup som nr. 49 på 1500 meter sølle 2/100 sekunder for at komme med. Benjamin Lobo Vedel er naturligvis med for Florida Gators, mens en anden aalborgenser, Kristian U. Hansen, ligeledes er kvalificeret på 800 meter for New Mexico Lobos, der skal til Californien. Kristoffer Hari klarede ikke cut’et, men er med som reserve på Arkansas Razorbacks 4x100 meter hold.


Europa Cup

Spartas mænd såvel som kvinder er i Birmingham, hvor holdene i A-gruppen ved Europa Cup mødes. Grundet utilfredshed med dens placering i Tyrkiet blev matchen i fjor ikke afviklet. Det betyder, at de to oprykkere fra B-gruppen bringer antallet af hold op på ti, hvoraf de fire lavest placerede rykker ned. Ole Hesselbjerg løber både 3000 meter forhindring og 5000 meter, mens Nick Ekelund-Arenander efter et par lovende løb for første gang denne sæson kan se frem til at få modstand. Stangspringer Rasmus W. Jørgensen åbner sæsonen, mens U18-europamesteren på 2000 meter forhindring, Anna Mark Helwigh, for første gang skal forsøge sig på 3000 meter forhindring.


Hallesche Werfertage

Det store tyske kastertræf finder også sted denne weekend. Her stiller bl.a. Kristoffer Thomsen (1900) til start i kuglestød – i både U23- og seniorklassen. Flere U20-talenter er med, det gælder bl.a. Casper Jørgensen (Sparta) i diskoskast, Hans Barrett (Sparta) i hammer samt kuglestøder Thea Jensen (Hvidovre AM), der modsat de to førnævnte endnu ikke har klaret kravet til VM-U20. Kathrine Bebe (Sparta), som ikke er med Sparta til Europa Cup, er ligeledes med i diskoskast.
Hjemmeside

Belgien
IFAM Outdoor i Oordegem (BEL) plejer altid at byde på gode tider på mellem- og langdistancerne. Thijs Nijhuis (Viborg AM) og Mads Tærsbøl (Hvidovre AM) er med på 5000 meter, mens AGF’erne Mikkel Dahl-Jessen, Mikael Johnsen og Jens Søndergaard Jensen alle løber 1500 meter. På kvindernes 800 meter finder man også Mia Helene Mørck (Bagsværd AC). Programmet er omfattende, og enkelte starter finder først sted efter midnat.
Hjemmesidestartliste 

Live stream

EM 24 timers løb
For vore ultraløbere gælder det lørdag EM i 24 timers løb. Det finder sted i rumænske Timisoara, hvor der venter deltagerne adskillige runder på den 1222,48 meter lange rute. Dansk atletik stiller med disse syv deltagere:

Kvinder
Anne Marie Geisler Andersen
Lisbeth Billeskov Hansen
Stine Rex
Herrer
Bruno Batsberg
Carsten Friis
Henrik Westerlin
Thomas Steenberg
Link

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund