Loading...

(foto: Lone Dybdal)

Hotel Marselis Aarhus Nordic Challenge

Formstærke Kløjgård i spotlyset

01. juni 2018 · Jeppe Weinreich

Et flot startfelt har taget form ved årets Aarhus Nordic Challenge, som afvikles på Ceres Park Grundlovsdag. I centrum står den formstærke højdespringer Jonas Kløjgård samt Sara Slott Petersens udskudte sæsonstart. Trods et relativt lille budget er det lykkedes stævnechef Sebastian Skejø at skaffe de bedste danske atleter god international modstand.

Grundlovsdag d. 5. juni lyder startskuddet til den 4. udgave af Aarhus Nordic Challenge. De seneste tre år har Aarhus 1900’s Sara Slott Petersen naturligt nok været det store trækplaster. I år må hun dog dele opmærksomheden med en anden, og dét skyldes klubkammeraten Jonas Kløjgårds aktuelle form. Den 22-årige højdespringer har med 2.26 og 2.23 meter i sæsonens første to konkurrencer vist, at han på den rigtige dag kan slette Michael Mikkelsens danske rekord på 2.27 meter – sat netop i Aarhus i 1991. Skulle det ske, vil det være den blot anden rekordforbedring siden Jesper Tørrings 2.25 meter i Rom 1974.

Den anden 1900-springer, Janick Klausen, pådrog sig kort før sæsonstarten en baglårsskade, som desværre fortsat volder ham problemer. Derfor er hans start tvivlsom. Til gengæld kommer en anden stærk konkurrent, Takashi Eto, til start. Japaneren, der har deltaget ved både OL og VM, var sidste år over de 2.30 meter to gange, mens han åbnede sæsonen med 2.25 meter IAAF-stævnet i Osaka tidligere på året.

Forsinket sæsonstart for Sara
Egentlig havde Sara Slott Petersen planlagt at åbne sæsonen ved Diamond League-stævnerne i Shanghai og Eugene, men en drilsk krampe i lægmusklen tvang hende til at melde afbud. Om der er styr på problemet, bliver den udskudte sæsonåbning i stedet på hjemmebane, men på 400 meter uden hække. Dermed kan en anden dansk rekord fra Aarhus Games være i fare, nemlig de 52,84 sek., som Rikke Rønholt løb på ved stævnet i 2006. En rekord, som Sara indendørs faktisk har været under et par gange. Tirsdag kan hun se frem til at blive presset af cyprioten Eleni Artymata, der er tidligere VM-finalist på 200 meter, og som sidste år satte nationsrekord på 400 meter med 51,61 sek. For Sara bliver det en vigtig test inden Diamond League i Oslo to dage senere.

Martinsen bliver matchet godt
Aarhus 1900 er leveringsdygtig med et andet stort navn, Andreas Martinsen (1900), der på 110 meter hæk kan se frem til at blive matchet godt – og dermed komme tættere på EM-kravet på 13,70 sek. En af konkurrenterne er briten Khai Riley-Laborde, som ved sidste års stævne (foto nedenfor) løb samme tid som Martinsen: 13,66 sek. På kvindernes hæk kan de bedste danskere ligeledes se frem til en perfekt match.

Martinsen (1)
(foto: Lone Dybdal)

Maja Alm melder sig på banen
AGF leverer også topnavne. Orienteringsstjernen Maja Alm stiller nemlig op på 3000 meter, hvor der er lagt op til et interessant møde med Simone Glad, (Sparta), der efter en længere skadesperiode er godt på vej tilbage. Mændenes 3000 meter anføres ligeledes af AGF i skikkelse af en stærk trio, som har et ambitiøst mål om at løbe under de 8:00,00 min. Det sker med træner Morten Munkholm og engelske Tom Wade som pacemakers.

100-meter-løbene holder på papiret et højt niveau. Hurtigst er den sydafrikanske junior Thembo Monareng, der ved de nationale mesterskaber i marts løb 10,23 sek.

Kuglestøder Kristoffer Thomsen (1900) er suveræn herhjemme, men bliver nu godt matchet af svenske Wictor Petersson – bronzevinder ved VM-U20 for to år siden.

Følg stævnet på Atletik TV
For de atletikfans, der ikke tager turen til Aarhus, er der godt nyt: Atletik TV streamer nemlig fra konkurrencerne ca. 17.45-21.00 - krydret med interviews.   

 

Hotel Marselis Aarhus Nordic Challenge (EAP-meeting) – Ceres Park d. 5. juni
Der indledes med ungdomskonkurrencer kl. 15. Hovedprogrammet begynder kl. 17 – med prime time fra ca. 18.30-20.00.
Entré: 75 kr. via Billetto.
Hjemmeside
- Startliste
- Tidsskema

© Copyright Dansk Atletik Forbund