Loading...

Takashi Eto - 183cm høj, afsætsfod: højre. Jonas Kløjgård - 197cm, afsætsfod: venstre.

Hotel Marselis Aarhus Nordic Challenge

Dansk-japansk højdespringsduel på plads

05. juni 2018 · Jeppe Weinreich

Jonas Kløjgård og Takashi Eto hilste mandag på hinanden. Med afbud fra Sara Slott Petersen er højdespringsduellen den mest imødesete disciplin ved tirsdagens Aarhus Nordic Challenge.

Tirsdagens duel mellem det lokale håb Jonas Kløjgård og Takashi Eto er klar. Den japanske højdespringer mødte mandag op på Ceres Park med sin træner, mens DR Sporten interviewede Kløjgård. Hurtigt stod det dog klart, at madrassen måtte flyttes, for at den højrefodede japaner tirsdag aften kan have plads til sit lange tilløb. Landstræner i spring, Lars Nielsen, fik løst opgaven, og dermed er rammerne på plads for den imødesete duel, der efter Sara Slott Petersens endelige afbud er stævnets højdepunkt.

Det er to formstærke højdespringere. Den 183 cm høje Eto har i sæsonens tre første konkurrencer – alle i Japan - sprunget 2.20, 2.25 og 2.28 meter, mens Kløjgård som bekendt har 2.26 og 2.23 meter. Ved begge stævner havde han tre forsøg på ny dansk rekord 2.28 meter.

”Jeg forventer ikke at slå den danske rekord i morgen, men jeg går selvfølgelig efter det,” slår Jonas Kløjgård fast

Jetlag bør ikke være nogen undskyldning for Takashi Eto. Han landede i Frankfurt for en uge siden og har herefter haft base i Spanien. Efter Aarhus går turen til Sinner Hochsprungmeeting (9/6) i Tyskland, inden han håber at få start ved IAAF-stævnet i Ostrava. Herefter er det tilbage til Japan for at forberede sig til Asian Games i Djakarta til august.

Stadionrekorden
Med deltagelse ved OL i Rio såvel VM i ’15 og ’17 har den 27-årige Eto noget større international erfaring end Kløjgård. Han ser frem til mødet, og har også bemærket, at stadionrekorden – sat i samme konkurrence, hvor Michael Mikkelsen sprang de 2.27 - lyder på 2.30 meter. Nøjagtig samme højde som Etos personlige rekord. Han lover ikke rekorder, men slår på sit sparsomme engelsk fast: I will do my best!

Janick Klausen var også til stede på stadion til en gang rolig træning. En fiberskade i højre baglår har voldt ham besvær, men det går fremad, og han regner med at kunne springe igen allerede i slutningen af juni.

Afbud fra Sara
Fremad går det også for Sara Slott Petersen, men hun har valgt at udsætte sæsonstarten til den 20. juni. Det betyder ikke bare afbud til Aarhus Nordic Challenge, men også torsdagens Diamond League i Oslo.

”Jeg er næsten klar nu, men vil gerne vente lidt med at konkurrere, så jeg kan få trænet mere, inden jeg skal i startblokken. Forhåbentlig er jeg så rutineret, at jeg ikke behøver så mange løb for at ramme mit niveau,” lyder det fra den regerende europamester.

Graversgaard
Arrangørerne havde håbet endelig at se Sara slå den danske rekord på den ”flade” 400 meter, men nu sætter de i stedet deres lid til en anden hækkeløber, Mette Graversgaard, der søndag bare var 0,02s fra den danske rekord på 100 meter hæk. Hun bliver godt matchet af briten Jessica Hunter (13,42s i 2017), men er bestemt ikke uden vinderchance. Hos herrerne er der også lagt op til en flot og tæt dyst med det danske håb Andreas Martinsen, som sigter efter EM-kravet på 13,70 sek. 

100 meter hæk & 110 meter hæk kl. 19.50 & 19.40 (indl. heat 17.45 & 17.55)

På kvindernes 3000 meter møder orienteringsstjernen Maja Alm (AGF) for første gang Simone Glad (Sparta) i et løb på bane, mens tre herrer fra AGF har et ambitiøst mål om at løbe distancen på under 8 minutter.

3000 meter K & M kl. 18.50 & 19.10

Andre danske profiler er Kristoffer Thomsen (1900) i kuglestød (kl. 18.45) samt Mathilde U. Kramer (FIF) og Kojo Musah (1900) på 100 meter (finaler 19.25 & 19.30 – indl. 17.45 & 17.50).

Aftenens største favorit er den sydafrikanske spydkaster Phil-Mar van Rensburg, der ved Commonwealth Games i april blev nr. 4 med 79.83 meter.

Hotel Marselis Aarhus Nordic Challenge - Ceres Park d. 5. juni

 
Husk at hente app'en Roster Athletics, hvor resultaterne løbende opdateres!

© Copyright Dansk Atletik Forbund