Loading...

Fra bordet med medaljer ved DM Kort Cross 2016. Fremover bliver DM Cross kun afviklet på én distance - akkurat som det er tilfældet ved EM og VM Cross. (Lone Dybdal)

Nyt fra DAF

Ny mesterskabsstruktur skal frigøre ressourcer

06. juni 2018 · DAF

Efter længere tids forarbejde er et ændret mesterskabsprogram nu blevet godkendt af DAFs bestyrelse. Konkret betyder det op mod ti færre mesterskabsdage. Der er flere gevinster forbundet med den nye struktur, som træder i kraft allerede fra 2019; ikke mindst skal det frigøre plads til nye stævnekoncepter.

Kastemangekamp mister sin DM-status, og fremover skal der afvikles kun ét årligt crossmesterskab. Samtidig flytter flere mesterskaber ”sammen” på samme terminsdato.

Sådan lyder det i de første konkrete skridt, som DAFs bestyrelse nu tager i retning mod en ændret mesterskabsstruktur.

Forarbejdet har været trekvart år undervejs i komiteer, arbejdsgrupper, DAFs administration, bestyrelsen, og sidstnævnte har nu godkendt et oplæg, der sammenlagt letter foreningerne for op mod ti mesterskabsdage i terminskalenderen.

Det sker med følgende redskaber:

  • Afskaffelse af DM-status
  • Afskaffelse af selvstændig mesterskabstermin (integreres i eksisterende mesterskab/stævne)

Udgangspunktet er DAFs strategiplan (2018-2021), hvor ambitionen er at udvikle stadionatletikken og skabe udvikling i foreningerne.

En af de store barrierer er et omfangsrigt mesterskabsprogram – nationalt som regionalt – som lægger beslag på mange ressourcer hos foreningerne og DAF samt besværliggør udvikling af nye stævner og formater. På DAF-konferencen op til årsmødet i oktober 2017 blev der afviklet en workshop om færre mesterskabsdage, og budskabet blandt de fremmødte foreninger var, at der skulle forandring til.

Den kommer nu, siger DAF-formand Karsten Munkvad.

1700 medaljer
”Vi uddeler op mod 1.700 medaljer ved over 30 mesterskaber i løbet af et år, og vi er nødt til at prioritere, hvis vi skal have udviklet stadionatletikken og aflastet foreningerne. Nu letter vi foreningerne for henved ti dage, hvor der skal arrangeres mesterskaber, så vi kan fokusere på at udvikle nye ideer og frigøre ressourcer,” siger Karsten Munkvad.

DAFs bestyrelse har i sin beslutning lagt vægt på fire gevinster ved ændringerne:

1) DAFs mesterskabsprogram vil fremover i højere grad afspejle det internationale øvelsesprogram
2) DAFs foreninger skal arrangere færre mesterskaber
3) Der bliver frigjort plads til nye stævneideer og -formater
4) Mange mesterskaber er regelbundne og dermed svære at udvikle

”Vi vil gerne slippe stævnerne ud af reglementerne. Det vil give foreningerne mulighed for at skabe nye og gerne anderledes stævner og stævneformer, som rammer nye målgrupper og giver folk lyst til at prøve atletikken,” siger Karsten Munkvad og tilføjer, at bestyrelsen i den kommende tid kommer med nye tiltag, der skal bedre forholdene for stadionatletikken.

Ansøgning om DM-værtskab
Der åbnes op for ansøgning om værtskab midt i juni - læs mere HER.

Link: Det nye mesterskabsprogram (træder i kraft fra 2019)

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund