Loading...

Sara Slott bliver slået med 0,05s af Hejnová ved Diamond League-stævnet i Stockholm 2015. Først året efter i OL-finalen i Rio fik Sara endelig ram på tjekken. (DECA Text&Bild)

Copenhagen Athletics Games (26/6)

Drømmeduel på plads på Østerbro Stadion

20. juni 2018 · Jeppe Weinreich

Med engagementet af den dobbelte verdensmester Zuzana Hejnová har arrangørerne bag næste tirsdags CAG gjort et scoop. Dermed kan dansk atletiks største navn, Sara Slott Petersen, se frem til den bedst tænkelige modstand ved stævnet, hvor hun de seneste to år ellers har glimret ved sit fravær.

Dansk atletiks største navn i direkte duel mod sin største rival gennem tiderne - og på dansk grund. Jo, stævnechef bag tirsdagens Copenhagen Athletics Games, Henrik Paulsen, har gjort et scoop med engagementet af den dobbelte verdensmester (2013 & 2015), tjekkiske Zuzana Hejnová. Tiltrængt er det også; grundet sammenfald med vigtige Diamond League-stævner har Sara Slott Petersen de seneste to sæsoner nemlig ikke deltaget ved det eneste danske stævne, som er med i European Athletics’ stævneserie. Men nu er tingene faldet på plads, og dermed er kvindernes 400 meter hæk naturligvis hovedøvelsen på Østerbro Stadion d. 26. juni. Én, som evt. kan blande sig i dysten, er sydafrikaneren Wenda Nel Theron, som i april vandt bronze ved Commonwealth Games.

Danmark møder Frankrig ved VM i fodbold samme dag – allerede kl. 16. Umiddelbart et uheldigt sammentræf, men arrangørerne vil vende det til egen fordel. Således vises kampen på storskærm inde på stadion umiddelbart op til stævnet. Samtidig har alle deltagere i det hyggelige Mikkeller Aftenløb, som runder atletikaftenen af, gratis adgang til stadion.

Den evige rival
Sara Slott og Zuzana Hejnová er begge 31 år og har dystet mod hinanden siden ungdomsårene, første gang i Canada i finalen ved VM-U18 i 2003, hvor tjekken vandt guld og Sara kom ind som nr. 4. I de følgende år var tjekken et niveau over, og selvom Sara i gennembrudsåret 2015 for alvor kom tæt på, lykkedes det altid for Hejnová at hive sejren hjem. Først i OL-finalen fik Sara i tillæg til sølvmedaljen en lille, men vigtig sidegevinst: en sejr over rivalen – i 13. forsøg! Før tirsdagens duel står der 17-4 mellem de to. Mens Sara med forsinkelse først åbner sæsonen denne onsdag, har Hejnová løbet tre gange i år, senest ved Bislett Games, hvor hun blev nr. 5 i sæsonbedste 55,16 sek.

Danske profiler bliver matchet stærkt
Flere andre af dansk atletiks største profiler er klar til CAG. Ole Hesselbjerg (Sparta) løber 3000 meter forhindring i et felt, hvor kenyaneren Hillary Yego har et imponerende CV med ti løb i karrieren under 8:10,00 min.

Anna Emilie Møller (Blovstrød) tester speeden på en 1500 meter, mens Andreas Martinsen (1900) – der satte dansk rekord ved CAG 2017 – er med på 110 meter hæk. Feltet rummer bl.a. den polske rekordholder Artur Noga (13,26s – 2013). Kvindernes hæk – med Mette Graversgaard (1900) og Mathilde Heltbech (HIF) – tæller den formstærke Rikenette Steenkamp, der for nylig i Prag satte sydafrikansk rekord med 12,91 sek. Også de to 100-meter-løb kan som vanligt mønstre flere hurtige udlændinge.

100 hæk
Nigerianeren Lindsay Lindley vinder 100 meter hæk ved CAG 2017 i 13,06 sek. (w). Igen i år er der lagt op til hurtige tider i disciplinen. (M. Hyllested)

Benjamin Gabrielsen (Sparta) har siden de 7.87 meter ved Bislett Games ladet op til længdespringskonkurrencen på sin hjemmebane, hvor han håber at klare EM-kravet på 7.95 meter. Udover sine klubkammerater Sebastian Pedersen og Andreas Trajkovski kan han se frem til stærk nordisk modstand, ikke mindst fra finnen Kristian Pulli med en PR på 8.07 meter.

Nick Ekelund-Arenander (Sparta) blev skadet i sidste måned, men er på glædelig vis med igen på 400 meteren – som han vandt ved stævnet i 2013. Det bliver dog særdeles svært at gentage sejren i et heat, hvor fem af deltagerne har en PR på under 46,00 sek. Det var oprindeligt Benjamin Lobo Vedels plan at løbe ved CAG, men efter en hård sæson i USA holder han en lille stævnepause for at blive helt klar igen. Til gengæld er en anden college-atlet fra Aalborg AM, Kristian U. Hansen, med i "Wilson Kipketer Tribute 800m", hvor han sammen med William Devantier (Sparta) er eneste danskere i et ligeledes stærkt heat.

Live-streaming
Har man ikke mulighed for at være på stadion, kan konkurrencerne følges "live" på Atletik TV, hvor der også vil være interviews med nogle af hovedaktørerne. Som noget nyt vil det være muligt at få streamingen via app'en Roster Athletics (kan hentes gratis til iPhone & Android).


Copenhagen Athletics Games - Østerbro Stadion d. 26. juni 2018Konkurrencerne indledes kl. 17.30 - med hovedprogrammet fra kl. 18.55-21.00.
Entré: 100 kr.
Hjemmeside 

© Copyright Dansk Atletik Forbund