Loading...

Annesofie Hartmann er et af flere talenter, der håber at klare kravet til VM-U20 i Mannheim. Hvidovre-kasteren mangler bare 8 cm. (DECA Text&Bild)

Weekend - optakt

11 navne på plads ved Junioren-Gala i Mannheim

22. juni 2018 · Jeppe Weinreich

Dansk atletik er stærkt repræsenteret ved weekendens tyske stævne. Af 11 navne til start har de fem allerede klaret kravet til VM-U20, mens flere af de andre håber at gøre det i Mannheim.

BAUHAUS Junioren-Gala i Mannheim har som et af få stævner fuldt fokus på U20-klassen. Med deltagelse af de bedste juniorer fra 23 nationer er niveauet særdeles højt. Weekendens stævne er jubilæumsudgave nr. 25, og dansk atletik – der om ti dage udtager truppen til VM-U20 – er igen stærkt repræsenteret med 11 navne til start. Fem af disse har allerede indfriet kravet til VM-U20, mens flere af de andre håber at gøre det ved stævnet. Det gælder bl.a. Emil Mader Kjær (Skive AM) på 100 og 200 meter samt de to Hvidovre-kastere Thea Jensen og Annesofie Hartmann Nielsen. Der er live-resultater og streaming på stævnets hjemmeside.

Mens flere af de bedste danskere lader op til CAG (hvor en startliste nu er tilgængelig) på tirsdag, tager det danske herrelandshold på 4x100 meter turen til det finske grandprix-stævne i Kuortane, hvor et par stykker af dem også har en individuel start.

Jonas Kløjgård (1900) indleder som den første weekenden. Det sker fredag ved et højdespringsstævne i Bühl (DE), hvor man i det stærke startfelt bl.a. finder den regerende europamester, italieneren Gianmarco Tamberi (PR 2.39m). Dagen efter er stangspringer Rasmus W. Jørgensen (Sparta) med i et andet tysk springstævne i Hof, mens fire andre Sparta-atleter er at finde på startlisten til British Milers i Loughborough

© Copyright Dansk Atletik Forbund