Loading...

(Arkivfoto: DECA Text&Bild)

Copenhagen Athletics Games

Skadet Hejnová trækker sig fra duel

26. juni 2018 · Jeppe Weinreich

Den dobbelte verdensmester blev skadet under den sidste træning inden afrejsen til København og har derfor meldt fra til tirsdagens duel. Sara Slott Petersen kan dog stadig se frem til stærk modstand ved stævnet.

Ærgerligt, ærgerligt. Den imødesete duel mellem Sara Slott Petersen og Zuzana Hejnová bliver ikke til noget. Den dobbelte tjekkiske verdensmester havde mandag den sidste træning inden afrejse, og her fik hun problemer med det ene knæ. Derfor måtte hendes træner gå den tunge vej og melde afbud til stævnechef Henrik Paulsen.

”Det er selvfølgelig enormt ærgerligt. Jeg har været i daglig kontakt med træneren, men Hejnová turde simpelthen ikke konkurrere. Der er bare ikke noget at gøre ved det, og Sara ser heldigvis stadig frem til løbet,” lyder det fra Henrik Paulsen.Nel

Trods afbuddet er det stadig et meget stærkt heat. Med er bl.a. bronzevinderen fra Commonwealth Games, sydafrikaneren Wenda Nel, som med 54,61 sek. er nr. 7 - og faktisk foran Hejnová - på årets verdensrangliste.

Vejrudsigt lover atletikvejr
Vejrguderne ser ud til at være med arrangørerne. Det bliver med garanti varmt, og vinden forventes også at være ganske svag. Altså nærmest perfekte forhold, som det oftest har været tilfældet ved stævnet. Flere danske profiler håber, at det sidste kan være med til at få dem hele vejen til EM i Berlin. Det gælder bl.a. længdespringer Benjamin Gabrielsen (Sparta), som siden sit 7.87-meter-spring i Oslo for et par uger siden har haft fokus på at springe langt ved netop CAG.

Anna Emilie Møller jagter 30 år gammel rekord
Forhindringsløberne Ole Hesselbjerg (Sparta) og Anna Emilie Møller (Blovstrød) er for længst kvalificeret til EM. Hesselbjerg kan se frem til en interessant duel mod den 26-årige kenyaner Hillary Kipsang Yego, der fra 2011-2016 tilhørte den absolutte verdenstop og nu forsøger at komme tilbage på det niveau. Anna Emilie Møller løber 1500 meter og har her blikket rettet mod en særlig rekord, nemlig den danske U23-rekord på 4:10,7 min., som Loa Olafsson satte for 30 år siden.

Moller
Anna Emilie Møller jagter en 30 år gammel rekord på 1500 meteren, hvor hele den danske elite er til start. (DECA Text&Bild)

Kvindernes 100 meter hæk er særdeles godt besat, og her har både Mette Graversgaard (1900) og Mathilde Heltbech (HIF) tidligere vist, at de på den rette dag kan komme ned omkring den danske rekord. Mændenes korte hæk rummer også en række stærke navne, men her er Andreas Martinsen (1900) desværre heller ikke med. Den danske rekordholder pådrog sig for en uge siden en fiberskade.

For at tilgodese den store interesse for VM-kampen Danmark-Frankrig (kl. 16) er der sat en storskærm op på Østerbro Stadion. En kamp, der vil være færdigspillet, inden stævnet for alvor går i gang. Atletik TV sender "live" fra CAG fra 18.15-21.00.

Copenhagen Athletics Games (EA Classic Permit) - 26. juni 2018
Hjemmeside m. ajourførte startliste
Entré: 100 kr.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund