Loading...

Stafetlandsholdet ved deres seneste optræden i Sollentuna i sidste uge. Ida Karstoft - Louise Østergård - Mathilde U. Kramer og Mette Graversgaard. (DECA Text&Bild)

Diamond League

Sara & stafetlandsholdet på plads i Lausanne

03. juli 2018 · Jeppe Weinreich

For en gangs skyld er Sara Slott Petersen ikke eneste dansker til start, når hun torsdag løber ved Diamond League i Lausanne. Det kvindelige stafetlandshold på 4x100 meter har nemlig også fået mulighed for at optræde på den store scene.

Efter at have måttet melde afbud til Shanghai, Eugene og senest Oslo er Sara Slott Petersen torsdag aften tilbage på den store scene. Det sker ved Athletissima i Lausanne, som er det ottende af tolv Diamond League-stævner inden de to finaler i september. Efter 55,61 og 55,48 sek. i årets første starter har den danske europamester alle muligheder for et nyt sæsonbedste på 400 meter hæk i konkurrence med fem af USA’s bedste – bl.a. OL-vinderen Dalilah Mohammad – samt det lokale schweiziske håb Léa Sprunger. Sidstnævnte fik ved sidste års stævne en af sine sjældne sejre over Sara, der ellers har en god statistik i Lausanne. I 2015 vandt hun således løbet (ikke DL-disciplin), mens hun i 2016 blev nr. 3.

Stafetlandshold til topmøde på 4x100 meter
For en gangs skyld er Sara ikke eneste dansker ved stævnet. Fem andre kvinder er nemlig også med. Det er nemlig lykkedes cheflandstræner Piotr Haczek at få landsholdet med i det heat på 4x100 meter, som afslutter stævnet kl. 21.48. Og det er et skræmmende stærkt felt med bl.a. Tyskland, der denne sæson kun overgås af USA, samt Schweiz, der ved sidste års stævne (se nedenfor) triumferede med sejr i ny nationsrekord 42,53 sek. Til sammenligning lyder den danske rekord fra 1983 på 45,04 sek. Om holdet skal komme til EM, skal der også mindst en dansk rekord til. På den aktuelle kval-rangliste, hvor de to hurtigste tider i 2017/18 tæller, er Danmark p.t. nr. 20. Som udgangspunkt kommer de 16 bedste hold med til EM.

Startopstillingen i Lausanne er den samme som ved de seneste lejligheder: Louise Østergård – Ida Karstoft - Mette Graversgaard og Mathilde U. Kramer. Astrid Glenner-Frandsen er med som reserve.

"Athletissima" - Diamond League / Lausanne d. 5. juli 2018
Startliste/resultater

NRK1 sender fra 19.45 - 22.00 (på NRK2 fra 20.55-21.10)
Desuden streamer betalingskanalen Viaplay med danske kommentatoter

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund