Loading...

Fra venstre: Mette Graversgaard (1900), Mathilde U. Kramer (FIF), Ida Karstoft (Sparta) og Louise Østergård (Randers Fr.) (foto: Jiro Mochizuki)

Diamond League

44,95s! Stafetpigerne får ram på rekorden

06. juli 2018 · Jeppe Weinreich

Med en suveræn holdindsats i Lausanne fik det danske stafetlandshold torsdag slettet den næsten 35 år gamle danske rekord på 4x100 meter. Og pludselig kan kvartetten øjne en EM-billet. I skyggen af det glædelige resultat måtte Sara Slott udgå på 400 meter hæk.

De sagnomspundne danske rekorder fra 80erne står endelig for fald. For nylig var det Mette Graversgaard, der erobrede rekorden på 100 meter hæk, og torsdag aften ved det stjernebesatte Athletissisma i Lausanne måtte en anden rekord lade livet, nemlig den på 4x100 meter fra VM i 1983. Igen var Graversgaard på spil – denne gang som del af et hold, der også talte Louise Østergaard, Ida Karstoft og Mathilde U. Kramer. Med 44,95 sek. på 6. pladsen skar de 0,09 sek. af den tidligere rekord.

Selvom kvartetten som ventet kun var statister i en forrygende dyst mellem Europas allerbedste, hvor Schweiz satte nationsrekord med 42,29 sek., kan danskernes præstation vise sig at spille en vigtig rolle. På kvalifikationslisten – hvor et holds to bedste tider tæller - skubber de nemlig Østrig ned på 17. pladsen og indtager nu den 16. plads, som giver adgang til EM i Berlin. Men det er alt for tidligt at glæde sig, understreger cheflandstræner Piotr Haczek, der som led i stafetprojektet også har rejst til flere stævner med herrelandsholdet.Langtfra optimalt
”Som jeg ser det, skal vi forbedre rekorden igen, men det kan pigerne også gøre. Det var slet ikke optimalt i dag; der er mere at hente i bedre skifter, og så løb de jo på inderbanen. Det er for usikkert at satse på, at vi kan beholde 16. pladsen, så vi skal finde flere stævner. Tyrkiet i næste uge er en mulighed, men nu må vi lige se,” lyder det fra Haczek.

På 400 meter hæk lå Sara Slott Petersen – trods den svære inderbane – til et nyt sæsonbedste, men lige før sidste hæk måtte hun stoppe helt op og kom efterfølgende gående i mål. 

”Det er lidt op af bakke denne sæson. Lidt held kunne jeg godt bruge,” lød det fra Sara, inden hun skulle til scanning på et lokalt hospital.

"Athletissima" - Diamond League / Lausanne 5. juli 2018
4x100 meter
1. Schweiz 42,29 sek. NR
2. Tyskland 42,49 sek.
3. Holland 42,76 sek.
6. Danmark 44,95 sek. NR
(Louise Østergård - Ida Karstoft - Mette Graversgaard - Mathilde U. Kramer)
Samlet resultatliste (pdf)

 

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund