Loading...

Maja Alm - her ved Aarhus Nordic Challenge, hvor hun sejrede på 3000 meter. (Lone Dybdal)

Navne

Stor donation skal hjælpe Maja Alm til OL

04. juli 2018 · Jeppe Weinreich

Den firedobbelte verdensmester i orienteringsløb, Maja Alm, har modtaget 240.000 kr. fra Salling Fondene, der gør det muligt at satse på drømmen om OL i Tokyo 2020.

Står Maja Alm på startstregen i Tokyo om to år? Det kan kun tiden vise, men de evt. økonomiske forhindringer på vejen dertil synes nu at være skubbet til side med en donation på 240.000 kr. fra Salling Fondene. Da orienteringsløb som bekendt ikke er på OL-programmet, har den 29-årige AGF-løber tænkt sig at komme dertil via atletikken, nærmere bestemt på 5000 meter.  Selvom de sidste svære sekunder skal files af hendes bedste tid på distancen for at nå til Japan, har hun de seneste par sæsoner gjort al skepsis til skamme. Potentialet er der nemlig.

”Det har altid været en drøm for mig at komme til OL, og hvis jeg skal til OL, skal det være i atletik. Jeg er utrolig taknemmelig for donationen. Den giver mig det økonomiske fundament, der skal til, for at jeg kan at fokusere på både VM og OL i to forskellige idrætsgrene i de kommende to år. Jeg har brug for at sætte mig store og ambitiøse mål, og jeg glæder jeg mig helt vildt til at kæmpe for, at det skal lykkes,” siger hun i en pressemeddelelse fra Team Danmark, hvor også 3000 meter forhindringsløb – en disciplin, hun ikke har prøvet siden 2011 – interessant nok nævnes som en mulighed.

Det daglige budget
Økonomien skal gå direkte til at forbedre hendes muligheder for at kunne fokusere på træning, konkurrence og ikke mindst restitution de kommende år. Økonomien skal således indgå i Majas daglige budget, som hovedsageligt har bestået af SU og en mindre støtte fra Team Danmark.

”Fra Salling Fondenes og Salling Groups side er vi glade for at kunne give et bidrag til dygtige, danske atleter. Det gør vi gennem vores donation til Team Danmark, men nu også med støtte til Maja Alm, som får et rygstød frem mod OL i Tokyo. Vi vil gerne gøre hverdagen endnu bedre og endnu sjovere, og det håber vi at kunne medvirke til gennem de oplevelser, Maja Alm forhåbentlig vil give os alle,” siger Per Bank, adm. direktør i Salling Group.

Salling Fondene har gennem mange år været en afgørende støtte for dansk eliteidræt med store donationer til Team Danmark. Team Danmarks direktør, Lone Hansen, glæder sig over, at Salling Fondene endnu engang giver mulighed for at udvikle en atlet i en ny retning.

Råstoffet
”Maja Alms projekt er fantastisk spændende på flere parametre. Maja er et skoleeksempel på en atlet, der har formået at udvikle sig til verdens bedste samtidig med, at hun har studeret til tandlæge på Aarhus Universitet. Hun har bevist, at hun besidder det råstof, der skal til for at blive en verdensklasseatlet, og det bliver spændende at følge transitionen fra en sportsgren til en anden. Det er en ny måde at arbejde på, og der kan være nye potentialer for dansk eliteidræt, hvis vi tør tænke nyt og innovativt, som Maja og hendes trænere har valgt at gøre,” siger Lone Hansen.

© Copyright Dansk Atletik Forbund