Loading...

Anna Ø. Lange ved EM-U18 i Tbilisi 2016. (DECA Text&Bild)

VM-U20 – dag 3 (optakt)

Syvkæmper har sigtet rettet mod gammel rekord

11. juli 2018 · Jeppe Weinreich

Efter en ødelagt sæson i 2017 glæder Anna Ø. Lange sig over at være tilbage på den store scene. Syvkæmperen gjorde det godt ved EM-U18 i 2016, men brækkede det efterfølgende år foden. Et af målene er at erobre den danske U20-rekord over de to dage, som de syv discipliner strækker sig over.

TAMPERE – Tre forsøg eller et enkelt løbsheat, en VM-optræden kan vare ganske kort tid. Syvkæmper Anna Ø. Lange kan imidlertid se frem til at være på scenen over to dage. Torsdag morgen indleder den nybagte student fra Greve Gymnasium med første øvelse 100 meter hæk. Ved EM-U18 for to år siden gjorde hun det flot med en dansk U18-rekord, men i januar 2017 var hun så uheldig at brække foden efter et styrt over en hæk, hvilket sandsynligvis kostede hende deltagelse ved EM-U20. Ved NM i sidste måned leverede hun et fornemt comeback med en bronzemedalje og scoren 5352 point. Kun medvind over det tilladte i enkelte af øvelserne gjorde, at hun ikke fik slået den gamle U20-rekord i disciplinen. Spiller tingene de kommende to dage, kunne rekorden - de 5135 point, som Anita Sølyst præsterede i 1980 – meget vel blive slettet fra rekordbøgerne.

”Jeg føler mig klar, selvom der har været en studentereksamen, som lige skulle klares. Træningen har kørt fint, og jeg har virkelig glædet mig til at være med ved VM efter sidste års ødelagte sæson. Min serie ved NM var tæt på optimal – lige med undtagelse af kuglestød. Den har vi trænet ekstra meget i og her haft fokus på det, der gik galt,” fortæller Anna, hvis træner – Thomas Andersson – først ankom til Tampere onsdag.

26 syvkæmpere er med – heriblandt fem nordiske. Med en seedning i den nederste del af gruppen har Greve-atleteten først og fremmest fokus på at præstere sit bedste. Målet er at vinde nogle pladser i forhold til seedningen – og så endelig at få ram på den 38 år gamle rekord.

Hammerkaster klar til sit andet VM
Bare ti minutter efter Annas første disciplin skal dagens anden deltager, Lise Lotte Jepsen, i aktion i hammerkast. Den 18-årige sønderjyde har hele sæsonen været uhyre stabilt kastende lige under VM-kravet på 57.50 meter. Et krav, som hun med 60.09 meter brød effektivt for bare 18 dage siden.

”Dén ramte jeg rigtig godt. Det håber jeg selvfølgelig at kunne gentage. Generelt har jeg kastet godt til træningen på det seneste, og jeg føler mig klar,” lyder det fra Jepsen, der allerede havde sin VM-debut ved U18 i Nairobi i fjor.

Lise Lotte Jepsen kaster i gruppe A. Hun er seedet som nr. 19 ud af de i alt 32 deltagere. Det direkte finalekrav er sat til 62.00 meter. Ved VM for to år siden var det sat til 61.50 meter, men i sidste ende rakte 58.87 meter til en plads i finalen.


Torsdag d. 12/7 (dag 3)

Lise Lotte Jepsen

9.40 Hammerkast kval. (gr. A)

Anna Ø. Lange / syvkamp
1. dag
9.30 100 meter hæk (heat 1)
10.30 Højdespring (gr. B)
17.55 Kuglestød (gr. A)
19.15 200 meter (heat 1)
(lokaltid - én time skal trækkes fra. TV2 SPORT sender live)

© Copyright Dansk Atletik Forbund