Loading...

(foto: Jiro Mochizuki)

Diamond League – London 21.-22/7

London calling: Stafetpigerne tager sagen i egen hånd

19. juli 2018 · Jeppe Weinreich

Søndag løber det danske 4x100 meter hold igen. Det sker ved Diamond League-stævnet på det olympiske stadion i London.

Drømmen om et dansk stafethold ved EM i Berlin lever fortsat. De fire kvinder, der for nylig satte dansk rekord i Lausanne, ligger i skrivende stund på den 16. og sidste kvalifikationsplads. Der skal dog ikke meget til at skubbe dem ned under stregen, og derfor kan et nyt stærkt resultat af holdet styrke chancerne for at nå til Berlin. Meget belejligt er det lykkedes at få start ved den kommende weekends Diamond League-stævne i London, hvor der løbes stafet søndag eftermiddag.

Scenen var stor i Lausanne, men tåler trods alt ikke sammenligning med udsigten til at løbe på London Stadium, som dannede ramme om OL i 2012 og sidste års VM. Med bl.a. Storbritannien, Frankrig og Holland til start er det sportslige niveau også i verdensklasse.

En vild oplevelse
”Det bliver en helt vild oplevelse, og vi tror og håber på, at vi kan sætte ny rekord. Vi er i hvert fald klar,” lyder det fra Louise Østergård, der til dagligt træner på Langvang Stadion. Holdopstillingen er den samme som sidst, og det betyder, at Randers Freja-atleten er på første tur. De andre tre: Ida Karstoft, Mette Graversgaard og Mathilde U. Kramer er fra tre andre klubber, så af geografiske grunde har der ikke været tid til at træne skifter siden rekordløbet. Astrid Glenner-Frandsen - der er med som reserve - er såmænd fra en femte klub.

”Vi kender efterhånden hinanden rigtig godt. Det er en kæmpe gave at være med i dette projekt. Personligt har jeg lært rigtig meget af det – ikke mindst af det fælles arbejde; til daglig er vi jo konkurrenter. Så nu skal vi bare have fuld fokus på søndag. Der er stadig ting, der kan optimeres i forhold til løbet i Lausanne.”

Danmarks 16. plads på ranglisten er baseret på et gennemsnit af holdets to bedste tider i 2017/2018. Skulle det ikke blive til en dansk rekord, vil en tid hurtigere end holdets næstbedste tid – de 45,18s fra Geneve i juni – derfor stadig konsolidere deres position.

Som det eneste i Diamond League-serien strækker stævnet i London sig over to dage. Stafetløbet er søndag kl. 14.32 dansk tid, så det kan blive svært at se ”live”, idet hovedtransmissionen først går i gang kl. 15. TV3 MAX, SVT1 og NRK2 sender fra kl. 15-17 begge dage (TV3 MAX dog kun til kl. 16 lørdag).


Lindgreen og Nijhuis til start i Belgien

Lørdag stiller en håndfuld danske atleter til start ved Nacht van de Atletiek i Heusden-Zolder (BEL). Et stævne, som plejer at være stedet for at løbe stærkt på mellem- og langdistancerne. Forhåbentlig holder det stik, når bl.a. Andreas Lindgreen (Sparta) og Thijs Nijhuis (Viborg AM) her deltager på hhv. 1500 og 5000 meter.


Dansk deltagelse i Minsk

Ikke mange danske atleter har konkurreret i Hviderusland, men det ændrer sig denne weekend, hvor en lille delegation fra Spartas kastegruppe – bl.a. diskoskasterne Lisa Brix og Kathrine Bebe - stiller op ved de nationale mesterskaber i Minsk. Kasterne kan dog blive de første af flere danskere til start i den hviderussiske hovedstad. Til næste år er Minsk således vært for European Games, hvor atletikken forsøgsvist vil være på programmet i et nyt, alternativt format.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund