Loading...

Fra sidste års NM-U20, som foregik i Umeå. William Devantier (th) er med igen på 800 og 1500 meter og som reserve på 4x400 meter. (DECA Text&Bild)

NM-U20 / Nordisk juniorlandskamp - Hvidovre d. 11.-12. august

Holdet til NM-U20 er udtaget

26. juli 2018 · Jeppe Weinreich

Om 16 dage er det blevet tid til den årlige nordiske juniorlandskamp (NM-U20), som efter syv års pause igen finder sted på dansk grund.

Mens EM i Berlin går ind i den sidste weekend (11.-12 august), lyder samtidig startskuddet til den årlige nordiske juniorlandskamp, som også inkluderer NM-U20. I år er der særlig interesse omkring eventen, da det foregår på hjemmebane, nærmere bestemt Hvidovre Stadion. Arrangørerne fra Hvidovre AM har i samarbejde med DAF sat sig for at skabe det bedst organiserede NM nogensinde (med live-streaming på Atletik TV og en ligeledes flot hjemmeside). Rammerne er altså på plads; det samme er nu det kombinerede dansk-islandske landshold, som er sat med udgangspunkt i en fælles rangliste, hvor de to bedste er blevet udtaget, uanset det nationale tilhørsforhold. Majoriteten på holdet er dansk, men i visse discipliner er der tale om ren islandsk besætning.

I det skrappe nordiske selskab udgør de 11 danske navne fra VM-U20 naturligt nok de bedste bud på topplaceringer, mens flere, som lige akkurat ikke kom med til VM, nu får en ny mulighed for en international dyst med jævnaldrende. Hovedvægten af deltagerne er U20-atleter, men enkelte U18-talenter har klemt sig med. For flere bliver NM i Hvidovre også den første optræden i landsholdsdragten. Island stillede ved VM-U20 med tre deltagere, og de er ligeledes alle med på holdet.

For syv år siden
Det er syv år siden, at Danmark senest var vært for NM-U20 (Reykjavik tog i ’16 den nordiske turnus). Dengang på Østerbro i 2011 gjorde den svenske diskoskaster Daniel Ståhl for første gang opmærksom på sig selv, mens en 15-årig islænding ved navn Anita Hinriksdóttir højst uventet sørgede for en sejr på 800 meter til det kombinerede dansk-islandske hold. Flere af fremtidens etablerede navne kunne meget vel også være at finde i Hvidovre.

Det dansk-islandske landshold til NM-U20 i Hvidovre d. 11.-12. august

NM1NM-2NM-3

Holdledere: Morten Larsen (mænd) & Annette Nørgård (kvinder)

© Copyright Dansk Atletik Forbund