Loading...

Fra Skole OL i Silkeborg d. 17. maj i år. (Erik Terkelsen)

DM Mangekamp – Silkeborg 18.-19. august

Silkeborg er klar til DM-debut

03. august 2018 · Jeppe Weinreich

Om to uger kommer landets bedste mangekæmpere til Silkeborg for at dyste om DM-titlen. Det er første gang, at byens atletikstadion danner ramme om et DM.

I weekenden 18.-19. august bliver Silkeborg centrum i Atletikdanmark. Her er den jyske by nemlig vært for DM Mangekamp, og det er ikke blot første gang, at SAK77 står i rollen som DM-vært; for flere af deltagerne bliver det også deres første optræden på byens atletikstadion, som blev indviet i 2001, efter at cindersbanerne på det gamle fodboldstadion var blevet nedlagt.

At afholde et DM på det nye stadion – som ikke har nogen overdækket tribune - er forbundet med visse udfordringer, men arrangørklubben er gået til opgaven med stor entusiasme og vil gøre alt for at skabe et godt DM.

”Vi har for nylig fået 18 af klubbens medlemmer uddannet som dommere, og i alt har vi vel fået mobiliseret 40 officials til weekenden, så vi ser frem til et godt DM,” lyder det fra Morten Blumensaat, der sidste år gik af som formand i klubben efter flere år på posten. Tilbage i 80erne vandt han to gange titlen i tikamp, så selve den sportslige afvikling ligger ham meget på sinde.

”Vinden i en mangekamp kan have stor betydning på resultaterne, så vi arbejder p.t. på muligheden for at kunne vende løbebanen, om der skulle være modvind på dagen. Desuden har kommunen bevilliget midler, så der vil være en ny højdespringsmadras samt nye støtter ved stangspringsanlægget.”

Regnvejr har man ikke behøvet at tage så meget hensyn til denne sommer, men der vil alligevel blive sat flere telte op, så deltagerne kan finde et skyggefuldt sted under det timelange program. I Skyttehuset ved siden af stadion vil der være mulighed for at købe lidt mad og drikke. Desuden tilbydes aktive, trænere og ledere at spise med lørdag aften, hvor der vil blive grillet (læs mere i invitationen HER).

Ni deltagere fra Island
Tilmeldingsfristen er den 8. august, så startlisterne foreligger endnu ikke. Det forlyder dog, at ni islandske deltagere allerede har meldt deres ankomst, så med god opbakning fra de hjemlige deltagere er der grundlag for en flot weekend i Silkeborg.

DM Mangekamp – Silkeborg d. 18.-19. august 2018
Aldersklasser: Senior & 14-15 - 16-17 - 18-19 - 20-22 år
Hjemmeside

© Copyright Dansk Atletik Forbund