Loading...

BERLIN 2018

Elitechef fuld af fortrøstning forud for EM

06. august 2018 · Jeppe Weinreich

Med undtagelse af to atleter blev den danske trup til EM i Berlin i løbet af mandagen fuldtallig. Tirsdag kl. 11.55 kommer forhindringsløber Ole Hesselbjerg som den første i ilden. Og det bliver med sikkerhed nogle varme omgange på stadion, hvor temperaturen kan komme over de 35 grader.

BERLIN – Spændingen stiger forud for EM i Berlin, der mandag åbnes med en såkaldt Q-dag inden tirsdagen som officiel Dag 1. Det samme gør temperaturen, der tirsdag og onsdag skulle ryge over 35 grader i den tyske metropol. Dansk atletiks store håb, Sara Slott Petersen, synes samtidig at have vundet kapløbet med tiden om at blive klar til at konkurrere. Hvor fit for fight hun er, vil onsdag aftens semifinale (kl. 19.05) formentlig give en indikation på. Alle andre i truppen meldes klar, og elitechef Bo Overgaard er da også fortrøstningsfuld forud for de seks kommende dage.

”Jeg var her til morgen ude på træningsstadion sammen med Piotr Haczek og vores behandler, hvor stafetholdet havde en kort træning. Så man kan sige, at nu er EM egentlig i gang. Senere i dag ankommer de fleste andre så til Berlin,” lyder det fra Bo Overgaard, der har en klar målsætning:

”Vi har arbejdet med målsætningen det seneste års tid, og den er klar: En top-3 placering og yderligere to finalepladser. Det er klart, at vores top-3 placering er meget bundet op på Sara, så med det forløb hun har haft op til EM, vil jeg være meget glad for bare en finaleplads til hende, men lad os nu se.”


Bo Overgaard foran Hotel Maritim i Stauffenbergstrasse, hvor bl.a. andre Tyskland og Frankrigs trupper også bor.

Tager turen i bil
Mens de andre i truppen flyver til Berlin, har Sara valgt at tage turen i bil med sin træner Mikkel Larsen. Ole Hesselbjerg og Andreas Bube ankom mandag eftermiddag direkte fra en længere højdetræningslejr i St. Moritz, mens Anna Emilie Møller - der først skal i aktion fredag – venter med at ankomme til onsdag. Abdi Hakin Ulad skal efter et længere ophold i Kenya først lige en tur forbi August Krogh Instituttet i København for at testes, inden han sent på ugen som den sidste støder til truppen.

Lodtrækningen til tirsdagens to heat på 3000 meter forhindring placerer Ole Hesselbjerg i heat 2, hvor han bl.a. møder Mahiedine Mekhissi Benabbad, der kan vinde sin fjerde EM-titel i disciplinen. Faktisk kunne det have været den femte i træk, om ikke den kontroversielle franskmand var blevet diskvalificeret i Zürich 2014 for at løbe over målstregen i bar overkrop.

EM Berlin - 6.-12. august
Startlister/resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund