Loading...

Ole Hesselbjerg i EM-finalen 2016, hvor han kom ind som nr. 11 (siden korrigeret til en 10. plads). (Lone Dybdal)

BERLIN 2018 – optakt dag 1

Ole går efter det store Q

06. august 2018 · Jeppe Weinreich

Sygdom i juni kostede Ole Hesselbjerg et par vigtige stævnestarter, men forhindringsløberen har fået indhentet meget den seneste tid i St. Moritz. Så meget, at han ved EM håber at kunne gøre det bedre end ved EM for to år siden, hvor han blev nr. 10. Først handler det dog om at nå finalen tirsdag middag.

BERLIN – Han ankom mandag til Berlin sammen med Andreas Bube direkte fra St. Moritz i de schweiziske alper. Mindre end 24 timer senere skal Ole Hesselbjerg så løbe det indledende heat på 3000 meter forhindring.

”Opskriften med at træne i højderne helt op til en konkurrence, har altid virket for mig. Og jeg har fået trænet rigtig godt de seneste fire uger, så målet i morgen er helt klart at nå finalen – og med det store Q,” lyder det selvsikkert fra den 28-årige Sparta-løber, som i løbet af 2016 -2017 fik skrevet EM-, VM-  og OL-deltagelse på sit CV.

Med det store Q sigter han indforstået til, at de fem første i hvert af de to heat går direkte videre, mens der så suppleres op med yderligere fem løbere, som via deres tid kommer med på et lille q. Hesselbjerg løber i heat 2, hvor franskmanden Mahiedine Mekhissi-Benabbad – dette årtis mest vindende forhindringsløber, Afrika medregnet – er med.

”Det er et fint heat. Det er nogle rutinerede herrer, der er med, og som jeg bedømmer det, er vi vel en seks stykker, som skal kæmpe om de fem pladser.”

Sat tilbage af sygdom
Hesselbjerg er samlet seedet som nr. 17 ud af 29 løbere. Tiden (8:30,82), som han er seedet ud fra, blev opnået i Californien i maj måned. Bortset fra et løb samme måned i Manchester ved Europa Cup’en for klubhold er det hans eneste start denne sæson. Sygdom ramte ham, og det kostede afbud til Copenhagen Athletics såvel som Paavo Nurmi Games.

”Det kostede mig en uge, hvor jeg stort set ikke fik løbet. Jeg fik noget antibiotika, og bagefter var jeg ikke helt frisk, så det var et længere afbræk end godt var. Uheldigt, men det er der bare ikke noget at gøre ved,” fortæller Hesselbjerg, der i St. Moritz fik god sparring med den otte år yngre klubkammerat Andreas Lindgreen.

Hesselbjergs personlige rekord på 8:27,86 min. blev sat ved VM i London, hvor han blot var to sekunder fra en plads i finalen. VM og EM er dog to forskellige størrelser, og forberedelsen under træner Heidi Whitehead har været anderledes i år, hvor han sigter højere end ”bare” at nå finalen. Med finalepladsen i Amsterdam 2016 skrev han ellers historie ved at nå den som den første dansker siden 1946.

”Målet er at forbedre min 10. plads fra EM for to år siden. Det er svært at sammenligne min form nu med den før VM, for dér var træningen lagt an på tempoløb. I år har vi haft fokus på at forbedre min finish, så jeg kan sætte en stærk sidste omgang ind. Mit ønskescenarie er, at løbet former sig semi-hurtigt, og at jeg så fra 1600 meter langsomt kan øge tempoet,” lyder det fra Hesselbjerg, der udover Benabbad nævner den anden franskmand, Yoann Kowal (bronzevinder i '16), som heatets stærkeste sammen med Mitko Tsenov (BUL) og den svenske vinder af NM Cross i Middelfart i november, Napoleon Solomon.  

At der forventes at være 35 grader, når de løber, skræmmer ham ikke.

"Varmen vil være ens for alle. Der skal nok være nogen, der knækker på den..men det bliver ikke mig!"

Ole Hesselbjerg løber i heat 2 tirsdag kl. 11.55 (heat 1 kl. 11.40). Det kan ses på DR3 såvel som Eurosport. Se heatfordelingen HER.

© Copyright Dansk Atletik Forbund