Loading...

(foto: Lone Dybdal)

BERLIN 2018 – 1. dag

Hesselbjerg i finalen – for andet EM i træk

07. august 2018 · Jeppe Weinreich

Forhindringsløberen sørgede for en dansk drømmestart, da han med sæsonbedste 8:30,44 min. klemte sig med i finalen på den sidste plads.

BERLIN – Ole Hesselbjerg kan se frem til sin anden EM-finale på 3000 meter forhindring. Det stod tirsdag middag klart, da den 28-årige Sparta-løber krydsede målstregen på en 8. plads i heat 2 i sæsonbedste 8:30,44 min. Dermed sikrede han sig ikke bare en personlig succes, men viste også vejen for resten af den danske trup, som skal i aktion de kommende dage. Vejen til finalen blev dog lidt mere nervepirrende end håbet, og Hesselbjerg klemte sig med i finalen på den sidste af de i alt 15 pladser.

”Top-5 lykkedes desværre ikke i dag. Det store Q er altid det mest sikre, men jeg er nu trods alt godt tilfreds med det lille q,” lød det efter løbet fra Hesselbjerg.

Fra start lagde han sig på én af de bagerste pladser i feltet, mens italieneren Chiappinelli satte et stærkt tempo, som ingen af de andre følte trang til at følge. Støt og roligt fik Hesselbjerg arbejdet sig op i feltet, mens favoritterne til sidst fik kontakt med italieneren. En førergruppe på otte havde dermed dannet sig før den sidste omgang, og selvom Hesselbjerg her ikke formåede at snuppe yderligere pladser i den sidste positionskamp, var hans finaleplads ikke for alvor truet.

Fire nordiske lande i finalen
”Jeg prøver at fokusere på mit eget løb, køre med min egen rytme og så komme stærkt på den sidste omgang. Formen er hvor den skal være; nu bliver det så spændende at se, hvad jeg kan om to dage. Om hvor meget varmen i dag har kostet,” lyder det fra Hesselbjerg med henvisning til den stærke hede, som gjorde sig gældende på banen. Heldigvis lå hver anden 200 meter i skygge, og varmere var der ikke, end at konkurrenten Kaur Kivistik kunne sætte estisk rekord, ligesom at finske Topi Raitanen overraskede med sejr og PR (8:28,48) i det første heat. Med fire nordiske lande i finalen vil der samtidig være indlagt et lille NM. Finalen løbes torsdag kl. 21.20, hvor det må formodes at være noget køligere.

”Mit mål i finalen er stadigvæk at forbedre min placering fra 2016, så det vil sige minimum top-10. Planen er altid at blive bedre år for år. Det ville være lækkert med en PR i finalen. Jeg har ikke sat nogen i år, og det plejer jeg at gøre,” siger Hesselbjerg, der med de 8:30,44 min. kun var 2,58 sek. fra sin bedste tid - sat ved VM i London sidste år.

3000m


Alle resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund