Loading...

Sara Slott Petersen før semifinalen ved EM 2016. (Lone Dybdal)

BERLIN 2018 – optakt dag 2

Stærkt semifinaleheat venter Sara

08. august 2018 · Jeppe Weinreich

Den regerende europamester er placeret i det første af onsdagens tre semifinale-heat.

BERLIN – Der har været talt og spekuleret meget i Sara Slott Petersens muligheder ved dette EM – og om hun overhovedet ville komme til start. Det sidste ligger fast nu: Det gør hun, og det sker onsdag kl. 19.05, hvor hun har fået bane 5 i det første af tre semifinaleheat på 400 meter hæk.

”Det er det stærkeste heat, som hun er havnet i. Men det er fint nok - hun har banen til venstre for Amalie Iuel, som hun så kan følge. Nordmanden plejer at lægge stærkt fra land, så man skal ikke være bekymret, hvis Sara er lidt bagefter efter de første seks-syv hække,” lyder det fra Mikkel Larsen.

Tilbage i Berlin
Den 37-årige succestræner var allerede i Berlin med Sara, da Olympiastadion i 2009 dannede ramme om VM. Dengang – i Saras første store mesterskab udendørs – nåede hun semifinalen, men blev her slået klart ud efter 56,99 sek. Det gjaldt dengang også Eilihd Doyle, som løb i samme heat. Skotten blev fem år senere europamester, og nu mødes de to jævnaldrende løbere atter. Doyle har således fået bane 4 til venstre for Sara. Hun er nr. 2 på årets europarangliste med 54,80 sek. (0,01s fra den førende schweizer, Léa Sprunger), men det er en tid, som hun opnåede tilbage i april, da hun vandt sølv ved Commonwealth Games. Siden har hun ikke tilnærmelsesvis vist samme niveau.

Læs også: Vi tager ikke til Berlin for at være turister (DR Sporten)

”Det er umiddelbart bedømt de tre, som skal kæmpe om de to første pladser, men belgieren Claes kan også være en farlig outsider,” lyder det fra Mikkel Larsen med henvisning til Hanna Claes, der ved de belgiske mesterskaber for en måned siden i ét hug forbedrede sig med over ét sekund til 55,20 sek. En tid, som hun dog siden ikke har været i nærheden af.

400 hæk start

(se alle tre semifinaler HER)

Top-2 eller videre på tid

Spændingen kan altså blive udløst lidt over kl. 19.05, men et muligt scenarie er også, at svaret først foreligger efter den tredje semifinale kl. 19.19. De to første fra hvert heat går direkte i finalen, mens de to sidste skal findes via hurtigste tid.

© Copyright Dansk Atletik Forbund