Loading...

Eilihd Doyle (tv) og Hanne Claes (th) tager de to finalepladser, mens Sara Slott i midten kommer ind som nr. 6. (Lone Dybdal)

BERLIN 2018 – 2. dag

Sara afgiver EM-titlen med oprejst pande

08. august 2018 · Jeppe Weinreich

Sara Slott Petersen måtte i onsdagens semfinale nøjes med en 6. plads i beskedne 56,91 sek. - over et sekund fra en finale.

BERLIN – Nok kan man nå langt på viljen, men at nå en EM-finale kræver optimal forberedelse. Det var Sara Slott Petersen selv den første til at erkende, efter at hun onsdag aften foran 37.125 tilskuere på Olympiastadion måtte afgive sin EM-titel. Den 31-årige Aarhus 1900-atlet kom i sit semifinaleheat i mål på en 6. plads i 56,91 sek. – over et sekund fra den 2. plads, som gav adgang til finalen.

Det så ellers lovende ud på den første halvdel af løbet, hvor hun havde god kontakt til de førende. I svinget lavede hun en fejl, som betød, at hun manglede en halv meter før den ottende hæk. På den sidste langside trippede hun mellem hækkene, og løbet var reelt kørt.

”Det gik fint de første 150 meter, så laver jeg en fejl i svinget, og så har jeg bare ikke den form, man skal have til at samle sig op igen og løbe fejlfrit hjem,” lød det efter løbet fra Sara, der i nederlagets stund tog tingene med oprejst pande. Hun udelukker ikke, at hun løber igen denne sæson, men ellers handler det om at se frem mod næste store mål: VM i Qatar i 2019 og – naturligvis - OL i Tokyo om to år.

Bekymringen om, hvorvidt hendes skade kunne bryde op under løbet, viste sig ubegrundet.

”Det var ikke på grund af akillessenen. Den har det fint nu. Det er helt klart, fordi jeg mest har siddet og knoklet på en cykel de sidste fire uger. Det kan man ikke helt gennemføre en 400 meter på højt niveau på.”

Fra Saras heat gik kun de to første videre – Eilihd Doyle og belgiske Hanne Claes. Norske Amalie Iuel måtte på 3. pladsen lidt overraskende også se sig slået ud, mens et andet stort navn, Zuzana Hejnová (CZE), i det sidste heat ligeledes måtte se langt efter en finaleplads. Hurtigst var ukraineren Anna Ryzhykova med 54,82 sek.

EM Berlin - 7.-12. august 2018
Dag 2
400 meter hæk semifinale
Heat 1
1. Eilihd Doyle GBR 55,16 sek. Q
2. Hanna Claes BEL 55,75 Q
3. Amalie Iuel NOR 55.81
6. Sara Slott Petersen DEN 56,91 sek
Samlet resultat

© Copyright Dansk Atletik Forbund