Loading...

Fra landskampen i Vaasa i 2017, hvor Bube besejrede Andreas Kramer. Svenskeren har siden rykket sig gevaldigt og bliver en svær nød at knække. (DECA Text&Bild)

BERLIN 2018 – optakt dag 3

Bube føler sig i topform før sit femte EM

08. august 2018 · Jeppe Weinreich

Andreas Bube lægger ud i torsdagens interessante program, som også byder på Jonas Kløjgårds EM-debut samt Ole Hesselbjergs anden EM-finale.

BERLIN - Med to EM-sølv har Andreas Bube allerede sikret sig en plads i historien som en af dansk atletiks allerstørste på mellemdistancen. Den 31-årige 800-meter-løber er dog stadig ”sulten”, og torsdag formiddag tager han hul på et nyt kapitel af karrieren med sit femte udendørs EM i træk. Med sølv i 2012 og en 4. plads i 2014 er det svært for ham ikke at have en finaleplads som mål, selvom hans seedning (nr. 18 ud af 32) ikke umiddelbart peger i den retning.

”Nu handler det først om at nå semifinalen, men jeg håber selvfølgelig på at komme i finalen. Jeg vil mene, at min seedning ikke er retvisende, for jeg har rykket mig på det sidste. Jeg har fået trænet godt i St. Moritz de seneste tre uger og løbet nogle meget gode test-tider, så jeg har en god mavefornemmelse,” lyder det fra Andreas Bube, der blot har den femtebedste tid i sit heat.

For to år siden i Amsterdam kostede en lille taktisk fejl ham formentlig den tredje finale på stribe. Med den uventede sølvmedalje ved EM-inde i 2017 fik han dog taget revanche.

Onsdag formiddag forelå heatfordelingen så, og den placerer det danske håb i det tredje ud af i alt fire heat. Med er Pierre-Ambroise Bosse, der efter at have vundet VM-guld sidste år blev voldeligt overfaldet foran et kasino. Det kostede franskmanden indendørssæsonen, men ved Diamond League i Monaco i sidste måned viste Bosse gamle takter med 1:44,20 min. En tid, der placerer ham som nr. 2 i Europa i år. Bubes formstærke navnebror, den ti år yngre Andreas Kramer, er også med i heatet. Det unge svenske håb møder op med en frisk nationsrekord (1:45,03) i bagagen og ligner én, der sammen med Bosse snupper de to første pladser. Tredjepladsen giver også direkte avancement til semifinalen.

”Jamen, jeg går helt klart efter det store Q. Jeg skal bare sørge for at komme så let gennem de første 600 meter som muligt, så jeg har noget at skyde med til sidst – og ikke mindst være placeret i en god position før de sidste 200 meter. Men nu må vi lige se, hvordan løbet former sig.”

Kløjgård klar til EM-debut
Mens Bubes EM er hans 13. store mesterskab i karrieren, bliver Berlin 2018 det første for truppens eneste tekniker, Jonas Kløjgård, der skal springe kvalifikation i højdespring kl. 19.30. Den russiske forhåndsfavorit Danil Lysenko, der topper verdensranglisten med 2.40 meter, kommer ikke til start, idet IAAF for nylig annullerede hans status som ANA-atlet (Authorised Neutral Athlete) som følge af, at han ikke havde overholdt reglerne omkring de såkaldte where-abouts. Det åbner op for en konkurrence uden klare favoritter. Feltet er på 28 springere, og Kløjgård ligger seedet som en delt nr. 12 – sammen med otte andre springere, der som han har et sæsonbedste på 2.26 meter. Finalekravet er sat til 2.27 meter – identisk med Michael Mikkelsens 27 år gamle danske rekord - og springhøjderne bliver: 2.11 – 2.16 – 2.21- 2.25 – 2.27.

Efter guldmedaljen ved EM-U20 i 2015 - hvor Kløjgård faktisk besejrede førnævnte Lysenko – har der været modgang. Den blev vendt med sæsonåbningen på 2.26 meter i maj, som blev fulgt op med andre gode spring. Sammen med træner Thomas Cortebeeck har han valgt fuldt ud at fokusere på træningen op til EM-debuten, som bliver hans første konkurrence i syv uger. Bortset fra nogle problemer med foden, som kostede et afbræk på godt en uges tid, har træningen kørt ovenud godt, forlyder det.

Hesselbjerg i sin anden finale
Kl. 21.20 lyder startskuddet til mændenes 3000 meter forhindring. En EM-finale, hvor der for blot anden gang siden Oslo 1946 er dansk deltagelse. Begge gange har det været med Ole Hesselbjerg i rollen som finalist, og den 28-årige Sparta-løber har en målsætning om en placering i top-10. Med tre løbere fra Finland, Norge og Sverige med blandt de 15 finalister er der her indlagt et lille NM.

Hessel
Ole Hesselbjerg i tirsdagens indledende heat. (Lone Dybdal)

Torsdagen program:
11.44 Andreas Bube - 800 meter indl. heat 3
19.30 Jonas Kløjgård – højdespring kval. gr. A
21.20 Ole Hesselbjerg – 3000 meter forhindring finale
Startlister/resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund