Loading...

Andreas Kramer og Andreas Bube tager de to første pladser i heat 3. Bag svenskeren skimtes den regerende verdensmester, Bosse (FRA), som via en 3. plads også er videre. (Lone Dybdal)

BERLIN 2018 - 3. dag (formiddag)

Bube klar til sin fjerde EM-semifinale i træk

09. august 2018 · Jeppe Weinreich

Det danske 800-meter-håb viste gode takter i torsdagens indledende heat, hvor han via en 2. plads fik booket billet til EM-semifinalen.

BERLIN - Knap ti års mesterskabserfaring fornægter sig ikke. Andreas Bube var køligheden selv, da han torsdag middag bookede billet til semfinalen på 800 meter. Bagsværd-løberen viste, at han trods sine 31 år fortsat er en af de bedste, når det gælder om at afslutte stærkt. På den sidste langside rykkede Bube forbi på inderste bane og tog sikkert en 2. plads efter svenskeren Andreas Kramer, mens den franske verdensmester Pierre-Ambroise Bosse lige så rutineret snuppede 3. pladsen. Kun disse tre gik videre.

Det stod allerede klart, at ingen ville avancere på tid efter en langsom første 400 meter (med 54,48s den langsomste af alle heat), derfor blev der bidt negle i den danske lejr, da Bube med 150 meter igen ikke lå blandt de tre første og samtidig var faretruende tæt på at blive lukket inde. Men Bube stolede på sin spurt og er nu klar til at løbe semifinale fredag aften - hans fjerde EM-semifinale på stribe.

Det stærke våben
"Jeg vidste godt, at min spurt er mit helt stærke våben mod disse drenge. Så da jeg kunne se, at farten gik ud af løbet efter 200 meter, så tænkte jeg bare: Det er perfekt det her. Jeg skal bare være med og befinde mig i en god position, når løbet for alvor starter," lød det fra Bube, der erkendte, at han blev lidt nervøs undervejs.

"Jeg bliver fanget lidt omme bag tyskeren med 200 meter igen, men heldigvis trækker han ud for at overhale, da der mangler 120 meter."

Nu venter der endnu en nervepirrende semifinale fredag aften.

"Min fysik er helt klart til at tage en finaleplads, men der skal også held til. Den tid, som jeg er trådt ind i dette mesterskab med, er ikke en præcis indikation for, hvor min form er. Jeg har rykket mig meget under min højdetræningslejr."

Ingen af forhåndsfavoritterne kiksede, og dermed er alle med i de to semifinaler (fredag kl. 19.32). Fra heat 2 gik tre videre på tid, bl.a. norske Thomas Roth, som dermed er den tredje løber fra Norden, som fortsat er med.

EM Berlin - 7.-12. august 2018
Dag 3
800 meter indl. heat 3
1. Andreas Kramer SWE 1:47,87 min. Q
2. Andreas Bube DEN 1:47,94 min. Q
3. Pierre-Ambroise Bosse FRA 1:48,14 min. Q
Samlet resultat

 

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund