Loading...

(foto: Lone Dybdal)

BERLIN 2018 - 4. dag

Anna viser stort overskud på vej til finalen

10. august 2018 · Jeppe Weinreich

Anna Emilie Møller sikrede fredag dansk atletik den anden finaleplads ved EM, da hun på flot vis tog 2. pladsen i det indledende heat på 3000 meter forhindring.

BERLIN – Sjældent har man set en løber være så tæt på en dansk rekord med meget overskud. Jo, Anna Emilie Møller viste, at hun meget vel er i sit livs form, da han hun fredag middag løb sig sikkert til finalen - hendes første som senior - på 3000 meter forhindring efter en 2. plads i sit heat. Den regerende U23-europamester lagde sig fra start frem i feltet.  Der blev løbet i et stabilt tempo lige over den danske rekord, og da førergruppen til sidst skulle kæmpe om de første fem pladser, der sikrede direkte adgang til søndagens finale, havde Møller ingen problemer med at placere sig helt fremme lige efter favoritten, norske Grøvdal. Hendes sluttid 9:34,46 er karrierens tredjebedste – kun overgået af OL i Rio (9:32,68) og Bislett Games 2017 (9:34,30).

”Jeg fokuserede bare på at holde mig i top-5 og tænkte overhovedet ikke på tiden. Så jeg er meget overrasket over, at jeg var under to sekunder fra min rekord, for jeg følte overhovedet ikke, at det var hårdt. Selvfølgelig lidt de sidste to omgange, men ikke mega-hårdt,” lød det efter præstationen fra den tydeligt tilfredse løber.

I år har hun fået specialtræning hos Bent Lahn for at forbedre teknikken over forhindringerne, og det har tydeligvis givet pote for Anna, der for første gang i konkurrence prøvede at løbe over bommene med venstre ben.

”Det var fantastisk at kunne gøre det for første gang ved et EM. Det fungerede virkelig godt, at jeg ikke skulle koncentrere mig om at få skridtene til at passe.”

Med finalepladsen ligger det fast, at Anna kommer til at lukke den danske EM-indsats søndag kl.  20.55.

EM – Berlin 7.-12. august 2018
4. dag
3000 meter forhindring – heat 1
1. Karoline Bjerkeli Grøvdal NOR 9:34,23 min. Q
2. Anna Emilie Møller DEN 9:34,46 min. Q
3. Ophélie Claude-Boxberger FRA 9:34,50 min. Q
Hele resultatlisten

© Copyright Dansk Atletik Forbund