Loading...

Polske Adam Kszczot vinder sin sjette EM-titel på 800 meter (3 inde & 3 ude), mens Andreas Kramer tangerer sin svenske rekord på 2. pladsen. (Lone Dybdal)

BERLIN 2018 - 5. dag

Bube efter 6. plads: Jeg traf det forkerte valg

11. august 2018 · Jeppe Weinreich

Trods hans hurtigste tid siden OL i Rio var det danske 800-meter-håb ikke helt tilfreds med sit finaleløb. Han ventede for længe med at rykke, lød hans egen dom.

BERLIN - En 6. plads i en EM-finale på 800 meter er og bliver en stor præstation, men Andreas Bube var ikke helt tilfreds med det, han præsterede lørdag foran mere end 60.000 tilskuere på Olympiastadion. Også selvom tiden 1:45,92 min. er den 31-årige løbers hurtigste siden OL i Rio.

"Set udefra burde jeg være tilfreds. Jeg kom til det her mesterskab som 18. seedet, og jeg sætter sæsonbedste i dag, men da jeg så løbet på storskærmen lige bagefter, havde jeg fornemmelsen af, at jeg kunne have taget en medalje i dag. Jeg traf bare det forkerte valg. Jeg ventede for længe med at begynde at tage placeringer. Jeg burde have rykket allerede ved 300 meter," erkendte Bube.

Som i semifinalen lagde han sig bagerst fra start. Udgangstempoet var ikke stærkt. De første 400 meter blev rundet i 53,12 sek. med verdensmesteren Bosse (FRA) i front, men så begyndte feltet at rykke på sig. I det sidste sving viste Adam Kszczot sin vanlige styrke og gik op i front for til sidst at genvinde sit europamesterskab. Andreas Kramer tangerede på sølvpladsen sin svenske rekord med 1:45,03 min. og sørgede dermed for den første svenske EM-medalje i disciplinen (udendørs) siden 1946, mens verdensmesteren Bosse (FRA) tog bronze.

Res 800 (1)

- Bube havde 54,22s på 1. omgang - 51,70s på 2. omgang. Se alle splittider her

Andreas Bube - der havde forældrene siddende på tribunen - tog dog også noget positivt med fra oplevelsen.

"Jeg er i superform. Jeg løber sæsonbedste med negativ split, så i det rigtige løb burde jeg kunne komme ned omkring min PR (1:44,89 fra 2012, red.). Så der er nogle positive ting at tage med."

Planen er nu at få løbet en hurtig tid i nogle af sæsonens sidste få grandprix-stævner, men p.t. er der ingen aftalte starter.

 

 

 

 

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund