Loading...

Abdi i selskab med sin hollandske navnebror Abdi Nageeye, der lå i top-4 ved 35 km, men også måtte udgå. (foto: DECA Text&Bild)

BERLIN 2018: 6. dag

Abdi udgår med skade

12. august 2018 · Jeppe Weinreich

Det danske maratonhåb måtte i søndagens maratonløb udgå med en fiberskade efter godt 28 km. Indtil da så det ellers rigtig godt ud for Abdi, der lå med i en førergruppe på 11 løbere.

BERLIN – Der var set frem til søndagens maratonløb – og med rette, for Abdi Hakin Ulad viste sig at være stærkt løbende på dagen. Den 27-årige Hvidovre-løber, der havde forberedt sig i flere uger i Kenya, var med i førergruppen fra start. Og der blev løbet stærkt. Trods en temperatur, der fra 24 grader ved starten kl. 10 langsomt arbejdede sig op mod de 30 grader, holdt gruppen 2:10-2:11 tempo. Ved 25 km var gruppen reduceret til 11 mand, og det var stadig med en godt løbende Abdi med i feltet. Halvmaraton blev rundet lige under 66 minutter. Var han mon på vej til en historisk god placering?

Nej, viste det sig desværre, for da gruppen rundede de 30 km, var Abdi ikke længere med, og han dukkede siden slet ikke op. Den norske europarekordholder, Sondre Nordstad Moen, forsvandt omtrent samtidig, og der blev spekuleret i, hvad der mon var hændt. Abdi virkede ikke synligt træt, og det syntes for tidligt i løbet til at dehydrere. Efter et kvarters uvished kom meldingen om, at han var udgået med en fiberskade. Efter kort behandling på Hotel Berlin Berlin blev han kørt tilbage til den danske lejr for at bearbejde skuffelsen.

Løbet udviklede sig imens til en belgisk triumf, hvor den 28-årige Koen Naert ikke bare vandt, men også forbedrede mesterskabsrekorden fra 1994 til 2:09,51 timer. Først halvandet minut efter fulgte sølvvinderen Tadesse Abraham (SUI).

res maraton

 Detaljeret resultatliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund