Loading...

18-årige Anna Ø. Lange leverede ved VM-U20 en stærk indsats og må formodes at kunne give den forsvarende mester Sandra Böll kamp til stregen. (DECA Text&Bild)

DM Mangekamp – Silkeborg 18.-19. august

Tætte opgør i vente i weekenden

17. august 2018 · Jeppe Weinreich

Den forsvarende mester Sandra Böll kan i kvindernes syvkamp se frem til god modstand fra den kun 18-årige Anna Ø. Lange. Hos herrerne, hvor Christian L. Nielsen skal forsøge at følge op på sejren ved DM-inde, stiller junioren Oliver Chabert op.

Da Sandra Böll i 2016 overtog DM-titlen i syvkamp, efter at Tine Bach Ejlersen havde siddet på den i næsten et årti, så det ud til at skulle være for længere tid. Forud for weekendens DM i Silkeborg er der nu dukket en seriøs udfordrer op i skikkelse af Anna Ø. Lange (Greve), som ved VM-U20 forbedrede en gammel U20-rekord. Lange – der først fylder 19 i næste måned – scorede ved den lejlighed 5234 point trods et kiks undervejs. Böll, der har været sat tilbage af skader siden sidste DM, nåede i sæsonens hidtil eneste syvkamp 5065 point. Dermed er der lagt op til et interessant opgør, som bliver uden sidste års sølvvinder, Mathilde Diekema (1900).

Christian L. Nielsen (1900) vandt i marts titlen i den indendørs syvkamp i et tæt opgør med Christian Laugesen (Sparta). Laugesen – den forsvarende mester i tikamp – stiller ikke op, men til gengæld har Sparta i Oliver Chabert en anden udfordrer. Egentlig skulle Chabert starte i U20-klassen, men han har valgt at gå efter en seniormedalje og skal derfor op og prøve kræfter med de tungere kasteredskaber såvel som de højere hække. Christian L. Nielsen testede i Belgien for tre uger siden formen med 6935 point og har nu sigtet rettet mod sin første 7000-score (PR 6963- 17).

Herrernes U23-klasse plejer at være tyndt besat, men det er bestemt ikke tilfældet i år, hvor der er hele ti deltagere med – heraf fire islændinge udenfor DM-regi. I alt er 65 deltagere med ved DM.

Ungdom
Skader kostede Mads Lund (Sparta) deltagelsen ved VM-U20, men det store talent stiller på glædelig vis til start ved DM, hvor han i U20-klassen kan se frem til god modstand fra klubkammeraten Christian Gundersen.

I U18-klassen hedder favoritten hos drengene Nikolaj Grønbech (Sparta), mens der hos pigerne er lagt op til spændende opgør mellem Ida Beiter Bomme (Sparta) og Mathilde Kreiberg Skou (1900). Begge har døjet med skader, men er nu tilsyneladende klar igen. De yngste klasser (U16) er også de største med hver 13 deltagere.

Regn?
SAK77 er for første gang i klubbens historie DM-vært. De er gået til opgaven med stor entusiasme. Med et stadion uden overdækket tribune har der været ekstra udfordringer i forhold til evt. byger i løbet af weekenden.

”Vi har i mange år sagt nej til mesterskabsstævner, fordi vi ikke har tidssvarende opholdsforhold til atleter og tilskuere på Silkeborg Atletikstadion. Men nu syntes vi, at det skulle være, og vi har garderet os med en omfattende teltløsning, så alle kan komme i tørvejr, hvis vejret bliver dårligt,” siger stævneleder Morten Blumensaat til klubbens hjemmeside.

 

DM Mangekamp - Silkeborg d. 18.-19. august 2018
Hjemmeside

© Copyright Dansk Atletik Forbund