Loading...

Anna Emilie Møller i DM-finalen på 800 meter i Aarhus 2016. (Lone Dybdal)

Store DM (Odense 24.-26. august) - optakt

Anna vil løbe stærkt og uforstyrret

24. august 2018 · Jeppe Weinreich

Med Anna Emilie Møller til start på 800 meter er der søndag lagt op til en spændende DM-dyst. På lørdagens 3000 meter forhindring handler det dog ikke om at vinde en sikker guldmedalje, men om at løbe stærkt. Gerne rigtig stærkt, lyder meldingen.

To uger efter EM i Berlin gælder det denne weekend DM i Odense, hvor der fredag tyvstartes med finalerne på 10000 meter. Ni af de 11 danske deltagere fra EM er med igen, og flere af dem indtager på forhånd en meget stor favoritrolle. Det gælder ikke mindst Anna Emilie Møller (Blovstrød Løverne), som lørdag stiller op på 3000 meter forhindring. EM-7’eren har dog ikke tænkt sig at tage den med ro, selvom hun reelt er uden modstand.

”Jamen, jeg vil løbe så hurtigt jeg kan, og jeg går efter at sætte personlig rekord. Det er langtfra sikkert, at det lykkes, men jeg ser frem til at kunne løbe uforstyrret og ikke hele tiden at skulle tænke på at placere mig rigtigt i et felt,” lyder det fra Anna, der onsdag bekræftede sin gode form ved at vinde 3000-meteren i Bergen bare fem sekunder fra den personlige rekord. Ved den lejlighed gjorde den hyrede ”hare” et dårligt job. Udgangstempoet var for langsomt og ustabilt, hvilket en sidste km så hurtig som 2:52 min. understregede.

”Det var ærgerligt, for jeg var kommet for at løbe stærkt. Nu kom det i stedet til at handle om sejren. Det var også fint nok at vinde løbet, men jeg ville gerne have forbedret min PR."

800 meter
Anna er også tilmeldt 800 og 5000 meter om søndagen, men hun regner med kun at løbe 800 meter. En distance, hun sjældent prøver sig af på, men som hun ikke desto mindre vandt guld i ved DM i Aarhus i 2016. Med sæsonens positive overraskelse i disciplinen, 18-årige Freja Wærness (Aalborg AM) med til start, er der lagt op til en af de mere interessante finaler, hvor også Dagmar F. Olsen (Sparta) meget vel kan blande sig i medaljekampen.

Husk: Atletik TV sender hele DM live (med undtagelse af fredagens program)

DM - Odense d. 24.-26. august 2018

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund