Loading...

(foto: Lone Dybdal)

Store DM – 2. dag (2)

Taktisk triumf for Thijs

25. august 2018 · Jeppe Weinreich

Den imødesete finale på mændenes 1500-meter-finale blev en bragende flot dyst, hvor favoritten Andreas Lindgreen overraskende endte uden medalje. Kvindernes finale bød på en vaskeægte, færøsk overraskelse, mens tre af mændenes finaler i kast gav spænding indtil allersidste kast.

Thijs Nijhuis var lørdag en meget tilfreds mand. I den imødesete finale på 1500 meter løb Viborg-atleten taktisk klogt, havde det fornødne held, og kunne i sidste ende krydse målstregen som vinder – 0,14s foran Mikael Johnsen (AGF) og Peter Glans (OA/OGF), som delte sølvet. Et utroligt underholdende og overraskende løb. Mikael Johnsen satte et hurtigt tempo fra start med 61 sekunder på første omgang, men herefter faldt farten, og med 300 meter igen forsøgte forhåndsfavoritten Andreas Lindgreen sig med et ryk, men han blev overrumplet på den sidste langside og endte helt nede som nr. 7.

”Jeg havde lagt den helt rigtige taktik med Niels Kim (Hjorth, red.). Der var flere scenarier, og det passede mig fint med en relativt hurtig første omgang. Da feltet rykker, finder jeg en plads inderst og kan ligge i læ indtil den sidste spurt,” lød det fra Thijs, der dermed synes at kunne gentage doublen fra 2016, hvor han vandt både 1500 og 5000 meter. I dag var han ikke forhåndsfavorit, men må søndag nok tage den rolle på sig, selvom der er flere stærke bejlere til guldet.

”Taktikken til i morgen er ikke klar endnu. Det bliver et helt nyt løb.”

1500
Mikael Johnsen i front med Andreas Lindgreen til højre. (Lone Dybdal)

Færing tager fusen på de fleste
Thijs’ kæreste, norske Julie Mathiesen (AGF), havde forinden sat et stærkt præg på kvindernes finale, men hun udgik med 200 meter igen, og mens alle regnede med, at Anna Mark Helwigh (Sparta) så ville løbe sejren sikkert hjem, dukkede den 25-årige færing Rebekka Fuglø (Vejle IF) op ud af ingenting og snuppede sejren i nationsrekord 4:29,62 min. – to sekunder foran Helwigh.

Fuglø
Sådan ser hun ud, den nye danske mester på 1500 meter. (Lone Dybdal)

Kastefinaler med spænding til det sidste
Tre finaler i kast udnyttede dramaturgien optimalt – alle efter samme mønster. I hammerkast bragte 19-årige Hans Barrett (Sparta) sig i sidste runde op på 1. pladsen med PR 58.26 meter, men lige efter svarede den 16 år ældre Brian Nielsen igen med 59.42 meter. Dermed vandt esbjergenseren sin tredje DM-titel.

Ligesom Barrett er Casper Jørgensen (Sparta) stadig uvant med seniorredskabet. Det forhindrede dog ikke det store talent i at lægge ud med PR 16.08 meter. Han blev dog hurtigt overhalet af Kenneth Mertz (FIF), inden Casper – troede man - satte tingene på plads i sidste omgang med ny PR 16.61 meter. Mertz – der for nogle år siden egentlig stoppede sæsonen – overtrumfede dog med 16.65 meter. I diskoskast gentog det sig for Casper Jørgensen, der med et kast på 54.49 meter (ni cm fra PR) i sidste runde skubbede den førende Emil Mikkelsen (OA/OGF) ned på 2. pladsen. Denne satte imidlertid tingene på plads lige efter med 54.65 meter! Dermed bekræftede Emil sine evner som mesterskabskaster. Det var hans sjette titel på otte år, men den første vundet i Odense.

Brix besejrer Bebe
Den slags spænding var der ikke i kvindernes diskoskast, hvor Lisa Brix (Sparta) satte tingene på plads med 53.63 meter i 1. omgang. Herefter begyndte det at regne, og Kathrine Bebe (Sparta) kom først lidt tæt på i 6. runde med 51.82 meter. Med bronzen (47.25m) vandt Maria Sløk (HVAM) for 18 år i træk medalje i disciplinen.

Spænding om udfaldet var der heller ikke i mændenes trespring, hvor Peder P. Nielsen (Sparta) tidligt satte tingene på plads med dansk årsbedste 16.03 meter i anden runde. Han øgede til 16.05 meter i næste, mens Dennis Mägi (1900) på sølvpladsen fik understreget sit nye niveau med to spring på 15.14 meter.

Første udendørs-titel til Karstoft
Ida Karstoft havde fravalgt 100 meter til fordel for 400 meter. Her viste det stadig nye navn, at hendes fremtid ligger dér. I hendes blot andet forsøg på distancen vandt hun guld i dansk årsbedste 55,96 sek.

Karstoft (2)
Karstoft rykker fra Olivia Thorsgaard i det sidste sving.(Lone Dybdal)

”Distancen er stadig ny for mig. Jeg har ingen fornemmelse for, hvor hurtigt jeg lægger ud. Men det var hårdt til sidst. På grund af træningen med 4x100 meter holdet har jeg ikke fået løbet intervaller længere end 150 meter,” lød det fra Karstoft, som søndag møder mesteren fra 100 meter – Mathilde U. Kramer – i en helt åben duel på 200 meter.


Store DM - Odense d. 25.-26. august 2018
Resultater

Se hele transmissionen fra Atletik TV: 

© Copyright Dansk Atletik Forbund