Loading...

Nekrolog

Dødsfald: Jette Schmidt, 76

05. september 2018 · Jeppe Weinreich

En stor lederskikkelse i Københavns IF er gået bort.

Hun var den første kvindelige formand i Københavns IF og sad i en årrække i DAFs Idrætsudvalg, bl.a. som ansvarlig for det kvindelige landshold og Danmarksturneringen samt som formand for DAFs lovudvalg. Nu har Jette Schmidt i en alder af 76 takket af efter et stort og frivilligt arbejde i atletikkens tjeneste.

I mange foreninger står der en central skikkelse, som nærmest personificerer den. Jette Schmidt var en sådan for KIF, og det var ikke helt tilfældigt, at det blev Østerbro-klubben. Jette Schmidt blev nemlig født på Østerbro, hvor hun voksede op som datter af arkivar og tidligere kulturborgmester i København, Børge Angelo Schmidt.

Efter flere år som leder i (det nu nedlagte) Københavns Atletik Forbund blev hun i 1973 valgt ind i DAFs idrætsudvalg. Som flere andre ledere i dansk atletik havde hun en baggrund som lærer og var fra 1992 og frem til sin pension i 2004 skoleinspektør på Lundehus Skolen – på Østerbro. Koblingen mellem skole og atletik lå alle årene lige for, og meget naturligt blev hun i 1975 udnævnt til faginspektør i idræt i Københavns Kommune, ligesom at hun i mange år sad som medlem af Dansk Skoleidræts Forretningsudvalg. Hendes kompetenceområde omfattede dog også det musiske, og hun fungerede således i flere år som konstitueret musikskoleleder i Københavns Musikskole.

Jette Schmidt

(kilde: Politiken)

© Copyright Dansk Atletik Forbund