Loading...

Mathias A. Olsen (FIF) vinder 400 meter hæk i 56,0s. (Michael Hyllested)

Danmarksturneringen

FIF’s herrer rykker op i den bedste række

10. september 2018 · Jeppe Weinreich

Søndagens Kvalmatch i Ballerup resulterede i, at FIF’s herrer tager pladsen i den bedste række fra Esbjerg AM.

Når 1. runde i Elitedivisionen afholdes til næste år, vil det være med to hold fra Frederiksberg IF. Det står klart efter søndagens Kvalmatch i Ballerup. Her vandt Hvidovre AM nemlig hos herrerne med FIF på en sikker 2. plads. Dermed skubber Frederiksberg-klubben Esbjerg ud af den fineste række.

Hos kvinderne sejrede hjemmeholdet Ballerup AK foran Aalborg AM. Dermed klarede de to klubber frisag og kan se frem til endnu en sæson som Elitedivisionshold.

Med oprykningen til FIF vil syv klubber til næste år have hold med i den bedste række hos begge køn. Skive AM (mænd) og Ballerup AK (kvinder) har som de eneste klubber kun et hold med.

Aalborgs kvinder blev under det meste af matchen presset godt af et ungt hold fra Greve, men til sidst kunne nordjyderne trække fra, så tingene før den sidste stafet allerede var afgjort.

rICHTER
Nathalie Richter sørgede for maksimumpoint til Aalborg AM på 400 meter hæk - og her på 200 meter. Se flere af Michael Hyllesteds billeder fra matchen HER.

Bedre end i DT-finalen
I forhold til DT-finalen var vinderresultatet i to øvelser bedre i Ballerup. Det var i kvindernes hammerkast, hvor den danske mester Lise Lotte Jepsen vandt med 56.23 meter, mens en anden Aabenraa-atlet, Isabell Paprotny, med 5.84 meter i længdespring her var én cm længere ude end Janne Nielsen på Østerbro dagen før.

17-årige Markus Kirk-Kjeldsen fra SAK77 var yderst tæt på at lave en sjælden kombination. Først debuterede mellemdistanceløberen i forhindringsløb med den udmærkede vindertid 9:42,49 min., mens han i en taktisk betonet 1500 meter ligeledes scorede maksimumpoint til sin klub. Og så var det tæt på at han havde vundet højdespring med 1.79 meter. Den højde klarede han dog først i tredje forsøg, mens vinderen gjorde det i første.

Kvalmatch – Ballerup d. 9. september 2018
Mænd
Hvidovre AM 103½
Frederiksberg IF 100
------------------------
Esbjerg AM 86½
Ballerup AK 83½
SAK77 55½
Randers Freja 33

Kvinder
Ballerup AK 100
Aalborg AM 89½
-----------------------
Greve Atletik 77
Aabenraa IG 68½
Esbjerg AM 58
Bagsværd AC 36
(de to hold over stregen kæmper i Elitedivision 2019)
Alle resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund