Loading...

Nyt fra DIF

Søges: Gode eksempler på forældre-træning

02. oktober 2018 · DAF

De fleste forældre prioriterer deres børns aktiviteter over deres egne. Men det behøver ikke at være en prioriteringssag. Flere steder i landet er der aktiviteter for forældrene, mens deres børn er til træning. Mulighederne er mange. Nu søger DIF gode eksempler fra foreningerne.

Det er velkendt, at børnefamilier er pressede på tid og ofte kæmper med at få dagligdagens logistik til at gå op. Statistikken viser, at det skal være muligt at dyrke aktiviteten, når det passer den enkelte, og at naturen er det mest populære sted at dyrke sine aktiviteter blandt voksne.

Heldigvis går rigtig mange børn til idræt, og det tyder ikke overraskende på, at forældrene prioriterer deres børns aktiviteter over deres egne. Men det behøver ikke at være en prioriteringssag, selv om tiden er knap for børnefamilierne. Nogle foreninger/forældre har allerede knækket koden for, hvordan forældrene får tid til at røre sig:

Forskellige bud på, hvordan forældre let kan få tid til at røre sig:

  • Nogle foreninger tilbyder familieidræt, hvor børn og voksne dyrker motion sammen.
  • Nogle foreninger tilbyder forældrene samme aktivitet som børnene på samme tidspunkt, f.eks. separate orienteringsbaner for børn og voksne (med efterfølgende hygge/mad).
  • Nogle forældre dyrker selv idræt, mens børnene dyrker deres – f.eks. løber eller går en tur sammen, mens børnene er i trænerens varetægt.


Der er altså allerede forskellige bud på, hvordan forældres aktiviteter kan understøttes uden, at det kræver særskilt ”voksentid” eller faciliteter, idet det er med naturen som ramme.

Har I gode eksempler i din klub? Lad os høre mere!
Ønsket er at få udbredt kendskabet til de forskellige løsninger, der allerede findes for forældre i børnefamilier. Forældrene skal få øje på, at der er en hjælpende hånd at hente i foreningsverdenen og måske andre steder. Foreningerne skal få øje på, hvor nemt det kan organiseres, når naturen – herunder bynaturen - er rammen og samtidig nyde at være fri for forældretilråb fra sidelinjen.

Send gerne jeres gode eksempler til daf@dansk-atletik.dk inden d. 25/11.

© Copyright Dansk Atletik Forbund