Loading...

Årets Energibundt

Har I en særlig person i klubben, som bør hædres?

22. oktober 2018 · Jeppe Weinreich

Den 5. januar bliver ”Årets Energibundt” kåret i forbindelse med DR-showet ”Sport 2018”. Fra i dag og frem til den 18. november er der åbent for indstilling af kandidater.

De fleste, som har deres gang i en atletik- eller motionsklub, kender typen. Den utrættelige træner, holdleder eller arrangør, der gør et stort og uegennyttigt arbejde i foreningen. De får sjældent nogen stor belønning, men den kan måske komme nu. I lighed med tidligere år kårer DIF og Ørsted nemlig ”Årets Energibundt” med en præmie på 75.000 kr. Der er 25.000 kr. til ”energibundtet” og 50.000 kr. til den forening, som vedkommende er tilknyttet. Det sker for at hylde det beundringsværdige arbejde, der lægges i idrætsforeningerne overalt i landet. Prisen vil blive uddelt ved DR SPORT 2018 showet den 5. januar i Boxen i Herning, hvor både nr. 2 og 3 i kåringen desuden vil modtage 10.000 kr.

Prisen, der tidligere hed ”Gør-Det-Muligt”, har i tidens løb haft skiftende sponsorer. Igen i år er det energiselsskabet Ørsted. HR-direktør i Ørsted, og medlem af dommerkomitéen, Hanne Blume, forklarer, at det centrale i udvælgelsen er, at de frivillige er med til at sikre de rammer og det sammenhold, der er afgørende for foreningerne og deres resultater. Derudover er der ikke faste kriterier for, hvad der skal til for at blive nomineret til Årets Energibundt.

En stor rolle i styrkelsen af fællesskabet
”Med prisen hylder vi de frivillige, der lægger mange kræfter i at hjælpe andre rundt omkring i foreninger og klubber i Danmark. Energibundterne er afgørende for den stærke kultur og spiller en stor rolle i at styrke fællesskabet, sammenholdet og tilliden til hinanden. Det sætter vi højt i Ørsted, og det vil vi også gerne støtte i foreningslivet - som jeg synes, vi alle kan lære meget af,” siger Hanne Blume.

Sidste år gik prisen til tidligere formand og evig ildsjæl i GOG Håndbold, Poul Syberg Pedersen, der med sit imponerende engagement i klubben, har været medvirkende til at skabe en succesfuld klub for både bredde- og eliteidræt.

Du kan indstille en ildsjæl og læse meget mere om prisen og om sidste års vinder på dette link.

Kandidaterne indstilles af medlemmer, og andre i tilknytning til de lokale idrætsforeninger, og kan indstilles i perioden 22.10 til 18. november 2018. Herefter nominerer dommerkomiteen tre kandidater til prisen. Alle tre nominerede inviteres med ledsager til middag og tv-showet, SPORT 2018, den 5. januar i Herning, hvor prisen Årets Energibundt uddeles. Desuden får alle 3 kandidater mulighed for at invitere 20 medlemmer af klubben til SPORT 2018 på tribunepladser.

© Copyright Dansk Atletik Forbund