Loading...

Fra crossrunden i Korsør d. 27. oktober 2012, hvor Abdi Hakin Ulad (th) vandt med ét sekund foran Tom Wade (tv). Seks år senere er der lagt op til en ny duel mellem de to, der i mellemtiden har skiftet til hhv. Hvidovre AM og Hechmann Mikkeller. (Michael Hyllested)

Cross Nationals 2018-19

Crossløbere åbner sæsonen i Korsør

25. oktober 2018 · Jeppe Weinreich

Præcis seks år siden sidst mødes landets bedste løbere igen til cross i Korsør.

Førstkommende lørdag lyder startskuddet til årets første runde af Cross Nationals – og dermed også en ny sæson. Det foregår i Korsør, hvor der på en to km lang rundstrækning på græs (se ruten nedenfor) er lagt op til spændende dyster. 176 løbere har meldt deres ankomst, og da løbet har karakter af et iagttagelsesløb i forhold til NM Cross, er Korsør det helt rigtige sted at vise form, om man vil med i truppen til Island to uger senere. Her forventes dansk atletik at stille med 20 løbere i de fire klasser.

Sidst Korsør var vært for en crossrunde i vinterturneringen, var for seks år siden – på nøjagtig samme kalenderdag d. 27. oktober 2012. Mens ruten på lørdag er henlagt til græsarealet i umiddelbar nærhed af Korsør Station, foregik det dengang på byens golfbane. Vinderne ved den lejlighed hed Abdi Hakin Ulad og Simone Glad, og trods det store spring i tid kunne det meget vel blive til en gentagelse.

Peter Glans klubdebuterer for Hechmann Mikkeller
Abdi – som er tilbage på sin gamle hjemmebane - viste med sin suveræne sejr i Eremitageløbet, at han er godt på vej tilbage mod topformen, men herrernes felt ser stærkt ud denne gang med en række store profiler til start. Det gælder bl.a. Thijs Nijhuis (Viborg AM) samt Peter Glans, der får debut for sin nye klub Hechmann Mikkeller RC. Trods et farvel til Glans står Odense Atletik fortsat stærkt i billedet og har flere med, der må forventes at kunne blande sig, bl.a. Andreas Lommer. Holdmæssigt ligner AGF også en magtfaktor denne sæson. Mikkel Dahl-Jessen, Jens Søndergaard Jensen, Mikael Johnsen og den fra USA hjemvendte Jacob Simonsen er alle navne, som man skal regne med. Tom Wade (HMRC) dukkede ved runden for seks år siden op for første gang, og blev ved den lejlighed som helt ukendt navn besejret med blot et sekund af Abdi Ulad. Selvom englænderen ikke kan komme i spil om NM-pladser, er han også et godt bud på en topplacering. Med er også - som altid - naturligvis Jesper Faurschou (Herning LK).

Simone Glad gør comeback
Som førnævnt har Simone Glad meldt sin ankomst. Dermed er der lagt op til et glædeligt comeback for Glad, hvis seneste seriøse start var på 3000 meter ved Aarhus Nordic Challenge den 5. juni. Er den 28-årige Sparta-løber - hvis cv tæller fire medaljer ved NM Cross - bare nogenlunde tæt på sit normale niveau, gælder hun som klar favorit i et felt, hvor profiler som Maja Alm og Anna Holm ikke er med. Det gælder også Anna Emilie Møller, som bor i London nu og for nylig gjorde sig stærkt bemærket med en sejr i Cardiff.

glad
Simone Glad løb senest cross ved sidste års NM i Middelfart, hvor hun kom ind som nr. 5 lige foran Maja Alm. (Lone Dybdal)

Både mænd og kvinder skal løbe 8 km (fire omgange), mens juniorerne skal ud på hhv. 4 (piger) og 6 km (drenge). Også her er der lagt op til et par spændende opgør, hvor flere talenter håber at kunne løbe sig til NM Cross.

Cross Nationals 2018-19 – 1. runde Korsør d. 27. oktober
12.00 Kvinder U20 – 4 km
12.30 Mænd U20 – 6 km
13.00 Kvinder senior – 8 km
13.45 Mænd senior – 8 km

Atletik TV streamer IKKE fra løbet, men dækker til gengæld 2. runde i Skanderborg (EA Permit) d. 24. november.

© Copyright Dansk Atletik Forbund