Loading...

Elitechef Bo Overgaard med Mathilde U. Kramer, Louise Østergård og Mette Graversgaard.

DAF Awards 2018

Stafetlandsholdet løber med prisen som ”Årets Atlet”

28. oktober 2018 · Jeppe Weinreich

Otte DAF Awards blev uddelt lørdag aften i forbindelse med Atletikkens Årsfest på Sinatur Hotel i Nyborg.

Ikke Årets Atlet, men rettelig Årets Atleter. Det var nemlig det kvindelige landshold på 4x100 meter, der med rekordløbet ved EM i Berlin som tungtvejende grund vandt den sidste og vel nok mest prestigefulde af de otte DAF Awards, som blev uddelt lørdag aften i Nyborg. Efter den første afstemning på nettet var der lagt op til en lige afgørelse mellem stafetholdet og Anna Emilie Møller, men her valgte de fremmødte deltagere ved Atletikkens Årsfest med deres sms-stemmer klart prisen til fordel for sprinterne.

Tre af teamets fem medlemmer – Mette Graversgaard, Louise Østergård og Mathilde U. Kramer - var mødt op for at modtage prisen, som blev overrakt af elitechef Bo Overgaard. I stedet for en takketale interviewede den veloplagte konferencier, Steffen Jørgensen, de hurtige kvinder, der i Berlin blev nr. 11 og næsten skar et sekund af den danske rekord med sluttiden 44,09 sek.

”Det er svært at genfortælle, hvordan stemningen var inde på stadion, da vi kom ind, for vi havde hver især kun ét eneste fokus: Hvad er min opgave? Først efter løbet kunne vi ny nyde stemningen på stadion. Og jeg sagde: Kig op, piger. Det er stort, det her!”, lød det fra Mathilde U. Kramer, der samtidig fortalte, at det endnu ikke ligger fast, hvad målet er for næste sæson.

HoldMed få undtagelser var alle nominerede mødt op til prisfesten, som Atletik TV streamede fra.

Tæt afgørelse
Aftenens tætteste afgørelse fandt man i kategorien ”Årets Ungdomstalent”. Har stod det helt lige mellem de to Sparta-atleter Casper Jørgensen og Andreas Lindgreen, der begge fik 68 ud af 200 procentpoint. Decimalerne talte dog til sidstnævntes fordel, og dermed faldt marginalerne igen ikke ud til Casper Jørgensen, som ved Store DM to gange måtte se sig knebent slået med få centimeter.

En anden meget tæt afgørelse fandt man i kategorien ”Årets Leder”, hvor Knud Høyer vandt prisen foran Rene Kvist (Randers Freja).   

82 år og Årets Træner
Dagens største bifald modtog Erik Madsen fra Skive AM som ”Årets Træner”. Med slet skjult ironi bemærkede den 82-årige Madsen i en fin takketale, at der nok var mere fremtid i de andre nominerede.

”Det er en stor fornøjelse at være i dansk atletik. Det har været en lang rejse, siden jeg som 19-årig i Esbjerg gik hen på stadion med et par lånte pigsko.”

Skive AM hentede endnu en DAF Award, nemlig som Årets Forening – ganske få stemmer foran Sparta AM. Senere blev hele fem klubber hædret på samme tid, nemlig for Årets Event. Her var der et klart overtal i stemmerne for at kåre Royal Run, hvor Aalborg AM, Aarhus 1900, Esbjerg AM, Odense Atletik og Sparta var dybt involveret i hver af de fem værtsbyer.

Ligesom Skive kunne Hvidovre AM også drage fra Nyborg med to vindere, nemlig for Årets Master (Maria Sløk Hansen) og Årets Unge Leder (Tanja Ravnholt).

DAF Awards 2018
Årets Forening
Skive AM

Årets Leder
Knud Høyer, Greve Atletik /DAF Masters Komité

Årets Event
Royal Run
(Aalborg AM, Aarhus 1900, Esbjerg AM, Odense Atletik & Sparta)

Årets Ungdomstalent
Andreas Lindgreen, Sparta

Årets Unge Leder
Tanja Ravnholt, Hvidovre AM

Årets Træner
Erik Madsen, Skive AM

Årets Master
Maria Sløk Hansen, Hvidovre AM

Årets Atlet
4x100 meter landsholdet
(Astrid Glenner-Frandsen, Louise Østergård, Ida Karstoft, Mette Graversgaard & Mathilde U. Kramer)

© Copyright Dansk Atletik Forbund