Loading...

Direktør i Dansk Atletik, Jakob Larsen, på talerstolen ved Årsmødet i Nyborg. (foto: Atletik TV)

Årsmøde

Dansk Atletik vedtager verdens mest vidtgående liberalisering af stadionatletikken

29. oktober 2018 · DAF

Atleter uden klub skal fremover kunne deltage ved DM i atletik. Denne samt flere andre markante lovændringer blev vedtaget ved søndagens årsmøde i Nyborg. Det sker i et forsøg på at få flere deltagere med i den traditionelle stadionatletik.

”Så vidt vi ved, er der ingen andre landes specialforbund, der er gået så vidt som vi gør nu. Det er muligt, at ikke alle konsekvenser kan forudses, men sådan er det, når man gør noget radikalt. Og vi skal gøre det nu”.

  • De otte forslag, som blev vedtaget på DAFs årsmøde, kan ses HER.
  • Hent det officielle referat HER

Sådan faldt ordene blandt andet, da det på Dansk Atletik Forbunds årsmøde søndag i Nyborg blev besluttet at lempe på de rammevilkår, der omgiver den traditionsstærke stadionatletik. Grundlæggende er der tale om en omfattende liberalisering af stævnedeltagelse, startret, klubskifter og benyttelse af klubdragt – ændringer, der understøtter forbundets fireårige strategiplan og skal give en øget tilgang til DAF’s medlemsforeninger og stadionatletikken.

”Vi siger, at ”vi skal have flere med”, men vi oplever, at vores love og reglementer stiller sig i vejen for at få flere med til vores stævner, og som konsekvens af det har vi valgt at ændre på de vilkår, som omgiver og begrænser stadionatletikken,” siger DAF’s formand, Karsten Munkvad.

DM bliver åbent for klubløse atleter
Efter vedtagelse af en række ændringer af forbundets love er det nu blandt andet muligt at deltage i et stævne uden at være medlem af en DAF-forening, og det er fremover også muligt for klubløse at deltage i danske mesterskaber – f.eks. skolehold, en gruppe ansatte fra et firma eller aktive, der repræsenterer en sponsor. DAF moderniserer også startretten, og en aktiv kan fremover både repræsentere sin klub og sin sponsor – dog ikke ved samme stævne. Klubskifter kan fremover foretages to gange om året, og endelig fjernede årsmødet kravet om klubdragt, som dog skal være obligatorisk i stafetløb, holdløb og ved holdturneringer.

Udviklingen er allerede i gang
DAF-formanden anerkender, at en liberalisering for mange atletikledere kan lyde som en åben invitation til blandt andet kommercielle aktører og sponsorer. Men DAF-formanden påpeger, ”at udviklingen allerede er i gang omkring os”.

”Atletikken er den mest alsidige idrætsgren hvor alle kan være med uanset alder. Så de vedtagne regler vil give flere muligheder for deltagelse i atletikken på stadion,” slår Karsten Munkvad fast.

De otte forslag, som blev vedtaget på DAFs årsmøde, kan ses HER.

6/11: Hent referatet HER

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund