Loading...

Holdleder Lars Lindstrøm. (foto: Atletik TV)

NM Cross - optakt

Stærk dansk kvinde-trio tager kampen op mod svensken

09. november 2018 · Jeppe Weinreich

Med Anna Emilie Møller, Maja Alm og Simone Glad til start stiller dansk atletik ved det 22. NM Cross med en slagkraftig trio i kvindernes seniorklasse. Det samme gør de forsvarende mestre fra Sverige.

Det er en tung og ægte cross-rute, som det nordiske mesterskab i Reykjavik lørdag skal afgøres på. Efter afbud fra Oliver Bjørslev (syg) og Line K. Schulz (skadet) er den danske trup nede på 21 løbere. Alle var ude at prøveløbe terrænet fredag eftermiddag, og meldingerne lød fra alle sider på en svær og varieret rute. Holdleder Lars Lindstrøm prøvede den selv af, og han giver den 4 ud 5 i forhold til sværhedsgrad.

Mens kvindernes seniorklasse ved 1. runde af Cross Nationals ikke holdt det højeste niveau, tegner løbet ved NM til gengæld at blive en hård og spændende dyst. Anna Emilie Møller, Maja Alm og Simone Glad - som alle stod over i Korsør - udgør en slagkraftig trio, som måske kan sikre Danmark den første holdsejr i klassen siden 2005. Men er de stærke nok til at slå de forsvarende holdmestre fra Sverige? Det vil vise sig. Svenskerne ser også meget stærke ud med den forsvarende mester Sara Christiansson på holdet. Derudover har de Linn Nilsson, som i april måned i USA imponerede med 15:18,14 min. på en 5000 meter samt Lisa Havell, som ved Finnkampen i august sidste år satte PR med 15:48,94 på 5000 meteren.

Arrangørerne har interessant nok Aníta Henriksdóttir med, men det må betragtes som lettere tvivlsomt, om den internationale 800-meter-løber i bogstaveligste forstand kan stå distancen på de 7.5 km, som seniorkvinderne skal ud på. Det særdeles interessante felt fuldendes med Annemari Kiekeras tilstedeværelse. Den 41-årige finne vandt såmænd det første NM Cross i 1997 - under navnet Sandell - og har et imponerende CV med bl.a. guld ved EM Cross i 1995.

Bred danske herretrup
Selv uden Abdi Ulad ser det danske herrehold også ganske stærkt ud. Sølvvinderen fra 2015, Ole Hesselbjerg, er efter to års pause med igen ved et NM. Mikkel Dahl-Jessen imponerede ved Cross Nationals i Korsør, men ikke mindst bredden kan vise sig at være holdets styrke, og det er bestemt ikke givet, hvem der bliver bedste dansker på dagen. Modsat de andre tre klasser - hvor de tre bedste tæller - er det her de fire hurtigste, som udgør holdet (placeringspoint).

Sverige vandt holdguldet i Middelfart sidste år, men tre af de fire navne er ikke med i år. Det er til gengæld en god gammel kending, David Nilsson, som de seneste tre år har vundet to sølv og en bronze. Norges på papiret stærkeste ligner Ørjan Grønnevig, som på hjemmebane i 2016 vandt titlen. Finland har efter Jussi Utriainens guld i 2007 ikke formået at få en eneste individuel top-3 placering, og den triste stime kunne meget vel blive fortsat. Også i denne klasse har Island et ikke helt ueffent navn med, nemlig Hlynur Andrésson, som i april løb en 5000 meter under 14 minutter.

Juniorklasserne plejer at være svære at spå om. To debutanter i NM Cross, Markus Kirk Kjeldsen og Alexander Tengblad Nikolajsen, ligner dog to stærke kort i konkurrencen. Det samme gør Anna Mark Helwigh og Sophie Søefeldt hos pigerne, hvor Laura Valgreen desværre døjer med akillessenerne og ikke er sikker til start.

NM Cross - Reykjavik d. 10. november 2018
12.00 Kvinder U20 4.5 km
12.35 Mænd U20 6.0 km
13.10 Kvinder 7.5 km
14.00 Mænd 9.0 km
Startliste / resultater

(løbet streames ikke)

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund