Loading...

Joshua Cheptegei i front på 10000 meteren ved VM 2017. Verdensklasseløberen fra Uganda kommer sammen med sin træner til Skanderborg i november. (DECA Text&Bild)

European Athletics Coaching Summit Series

EA Coaching Summit i Skanderborg - tilmeldingsfrist forlænget til 18/11

13. november 2018 · Jeppe Weinreich

Den 24.-25. november står Dansk Atletik Forbund som vært for en international trænerkonference i Skandeborg - Endurance Summit. Konferencen er en del af en serie under European Athletics. I Skanderborg handler det om mellem- og langdistanceløb, og her vil flere internationale kapaciteter inden for feltet medvirke.

Skanderborg kommer i weekenden 24.-25. november til at stå i løbets tegn. Mens landets bedste crossløbere lørdag formiddag dyster om EM-pladser ved Cross Nationals 2. runde (European Cross Permit), er der international trænerkonference på Skanderborg Park. Med reference til VM Cross i Aarhus i marts samt VM i Qatar til oktober er undertitlen: Extremes from Aarhus to Doha.

Konferencen er en del af European Athletics' serie af trænerkonferencer (EA Coaching Summit) - og den i Skanderborg tager sit udgangspunkt i mellem- og langdistanceløb samt udholdenhedsidræt generelt.

Serien arrangeres i samarbejde med IAAF under deres motto: Athlete centered – science based – coach driven.

Tilmeldingsfrist forlænget til 18. november
”Vi har en god blanding af både udenlandske og danske foredragsholdere fra trænerverdenen såvel som den akademiske. Blandt disse navne er verdensklasseløberen Joshua Cheptegei, der kommer sammen med sin træner Addy Ruiter,” fortæller DAF’s træneruddannelses-ansvarlige Katja Salivaara, der ekstraordinært har forlænget tilmeldingsfristen til 18. november.

Nok er Cheptegei det sportslige topnavn, men programmet rummer disse "stjerner" inden for træning og forskning:

  • Günter Lange (GER) Senior manager, IAAF Education
  • Dr. Stéphane Bermon (FRA)  Director, IAAF Health and Science department
  • Professor Dr. Ulrich Hartmann (GER)

Coaching Summit

Fra dansk side vil Lars Lindstrøm fortæller om sit mangeårige arbejde som træner for orienteringsløberen Maja Alm - og ikke mindst planen om at nå til OL i Tokyo. Det sker under titlen: "Mapping the success - Coaching an orienteering world champion and the transfer to athletics".

De to dage byder på praktiske sessioner, og her er det tredje løbernavn - udover Joshua Cheptegei og Maja Alm - Thijs Nijhuis.

EA Endurance Summit - Skanderborg Park d. 24.-25. november 2018Hjemmeside

Der er rabat på deltagelse til indehavere af gyldig DAF trænerlicens og VM VIP-klubber. Information om dette er sendt direkte til disse to grupper. Skulle man ikke have modtaget noget, kan man henvende sig til katja@dansk-atletik.dk. 

   

© Copyright Dansk Atletik Forbund