Loading...

Joseph Cheptegei i front ved VM 2017. (DECA Text&Bild)

Internationalt

Abdi nr. 14 i vanvittigt rekordløb

19. november 2018 · Jeppe Weinreich

Ugandas Joseph Cheptegei løb søndag i Holland utrolige 41:05 min. på en 15 km. Abdi Hakin Ulad kom i samme løb i mål som nr. 14.

Som tidligere omtalt her på siden får weekendens internationale trænerkonference i Skanderborg prominent besøg i skikkelse af Joseph Cheptegei. Ugandas viceverdensmester på 10.000 meter sørgede søndag i Nijmegen (NED) for ekstra hype forud for besøget, da han vandt 15-km distancen ved NN ZevenHeuvelenloop i utrolige 41:05 min. – uofficiel verdensrekord. Den tidligere bedstenotering stammer fra samme løb i 2010, hvor Leonard Patrick Komen vandt i 41:13 min. Cheptegei – der ankommer til Danmark fredag - optræder på konferencen lørdag eftermiddag med sin træner Andy Ruiter, ligesom at der også er planlagt en inspicering af ruten til VM i Cross i Moesgaard. Med søndagens præstation må Cheptegei betegnes som én blandt favoritterne, selvom VM i Aarhus bliver et ganske andet løb.

Abdi nr. 14
Der var såmænd også dansk deltagelse i Nijmegen. Abdi Haki Ulad (Hvidovre AM) kom således i mål som nr. 14 i 45:03 min. (resultatliste). Abdis bedste tider på distancen blev sat ved VM Halvmaraton i 2014 og 2018, hvor han undervejs blev noteret for hhv. 44:24 og 44:30 min. Søndag stiller Abdi sammen med bl.a. Ole Hesselbjerg (Sparta) til start i Holland igen, denne gang ved Warandeloop i Tilburg, som afvikles på den rute, som vil blive brugt ved EM Cross d. 9. december.

Dybdal klar til Skanderborg
De to profiler er dermed ikke med i Skanderborg på lørdag, hvor 2. runde af Cross Nationals finder sted. Det er til gengæld stort set resten af den hjemlige elite, som kæmper om billetter til EM Cross. En af dem er Jakob Dybdal Abrahamsen (1900), som dermed åbner sin crosssæson. Søndag viste han god form, da han i Aarhus vandt motionsløbet Kamstrup Nytårscup med 14:57 min. på 5 km. AGF's Mikael Johnsen fulgtes det meste af vejen med Dybdal, men måtte se sig slået med 12 sekunder (resultatliste).

Dybdal
Fra højre Mikael Johnsen, Jakob Dybdal og Frederik Ernst. (Lone Dybdal)

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund